Ronde vloerkleden: waarom daarvoor kiezen?

Een vloerkleed in het interieur: het is een keuze die veel mensen de laatste jaren niet meer maken. Een rond vloerkleed? Dat is nog veel zeldzamer. Dat hoeft ook niet echt te verbazen als je de brede waaier aan opties bekijkt. Er is parket, er zijn gietvloeren, er is linoleum, er is tapijt en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Nochtans is een vloerkleed een warm en persoonlijk item dat jouw interieur naar een hoger niveau kan tillen. En een rond vloerkleed voegt net dat tikje extra karakter toe. Waarom zou je in deze moderne tijd kiezen voor ronde vloerkleden? Hier zijn alvast een paar redenen.

ronde vloerkleden

Extra charme

Een vloerkleed is een product dat een bepaalde persoonlijkheid in zich draagt. In tegenstelling tot veel andere opties qua vloerbedekking kan je stellen dat een rond vloerkleed warmte uitstraalt. Het is de basis van het interieur dat niet alleen door het kleurgebruik opvalt, maar ook door het aanvoelen. Zo is een vloerkleed de geknipte keuze om een warme ondergrond net dat tikje toegankelijker te maken.

Een samenhangend geheel

Daarnaast is een rond vloerkleed ook een geknipt middel om een bepaalde vorm van eenheid in het interieur te maken. Het vloerkleed is het verbindingsstuk van jouw meubilair en maakt van de woonruimte één geheel.

Het is lekker gemakkelijk

Een rond vloerkleden zijn verkrijgbaar in zo goed als alle kleuren van de regenboog. Wat jouw smaak of jouw stijl ook is: er is een optie die bij jou past. Daarnaast vergeet je best niet dat een vloerkleed, in tegenstelling tot bijvoorbeeld parket of een gietvloer, perfect te vervangen valt als je het beu bent. Gewoon een nieuw kopen en je bent klaar. Sta je voor een eerste aankoop om van jouw woonkamer een echte thuis te maken? Dan is een rond vloerkleed een stuk goedkoper dan een vaste vloer leggen. Ook financieel is het dus de logische keuze.

Geluid dempen

Een vloerkleed biedt ook tal van praktische vloerkleden. Zo dempt een rond vloerkleed niet alleen jouw stappen, maar ook het algehele geluid van de woonruimte. Je hoeft dus geen schrik te hebben van een horde boze buren voor jouw deur als je net wat te hard rondstapt in jouw woning.