Soorten dakkapellen

Elke woonsituatie is anders waarbij persoonlijke voorkeuren een groot verschil maken.Niet geheel onbelangrijk zijn de dakkapellen, waaronder er verschillende soorten dakkapellen zijn. Je zorgt er natuurlijk voor dat deze goed bij het huis past, woningen op het platteland zijn bijvoorbeeld heel verschillend dan woningen in de stad, waarvoor bij elke woning een bepaalde soort dakkapel past. In dit artikel lichten we kort het plat dak, schuin dak, puntdak, nokverhoging, dakopbouw en een dak volledig op maat toe.

Plat dakdakkapel

De meest geplaatste dakkapel in Nederland is een dakkapel met plat dak. Dit komt voornamelijk omdat deze vorm het makkelijkste te plaatsen is.

Schuin dak

Op het moment dat we over een grotere woning spreken, dan zijn dakkapellen met een schuin dak niet alleen de beste optie, maar het is ook wat stijlvoller in het aanzicht.

Puntdak

Een woning met dakkapellen met een puntdak, worden ook wel dakkapellen met zadeldak genoemd. Deze toepassing komt goed uit bij klassieke woningen.

Nokverhoging

Een nokverhoging wordt in vele gevallen gekozen als de zolder of bovenverdieping vergroot moet worden. Je krijgt er dan een compleet nieuwe kamer bij.

Dakopbouw

Een dakopbouw is niets minder dan een dubbele nokverhoging. Hierbij wordt het hele dak omhoog geplaatst waardoor er een compleet nieuwe verdieping ontstaat.

Volledig op maat

Heb je meer specifieke eisen? Dan is het altijd mogelijk om een dakkapel volledig op maat te laten maken. Hiervoor zijn er vele experts die je hier op kunnen adviseren.

Vergelijk verschillende soorten dakkapellen en kies het juiste

In vrijwel alle gevallen is er een dakkapel die precies op je wensen aansluit. Spring dan vooral ook niet zomaar het diepte in en laat je goed informeren. Waar iedereen mee zou moeten beginnen je eisen op een rij zetten en verschillende offertes aan te vragen. Daarnaast zijn er vele ondernemingen die een vrijblijvend advies over verschillende soorten dakkappellen kunnen uitbrengen. Als je veel twijfelt, hou het dan zeker niet bij één advies, maar vraag verschillende opinies aan zodat je uiteindelijk de beste keuze maakt. Het zou zonde zijn als je achteraf spijt hebt van de gemaakte keuze.