Sproeinstallatie aanleggen in de tuin


Een sproeinstallatie in de tuin heeft veel voordelen. Een dergelijk systeem, ook wel bekend onder de naam ‘Tuinberegening’, maakt het mogelijk om op een snelle en effectieve manier de tuin te sproeien. Het grote voordeel daarbij is dat je ook nog eens op hele specifieke plekken de beregening en besproeiing plaats kunt laten vinden. Dat scheelt water en is ook voor de planten effectief. Wil je advies over de daadwerkelijke aanleg en eventueel leidingwerk, dan kan je bij wijze van spreken terecht bij de loodgieter Venlo. Loodgieters kunnen je alles vertellen over wat er noodzakelijk is om het leidingwerk op orde te brengen. Wij hebben nog wat tips voor het aanleggen van een dergelijke installatie.

sproeiinstallatie aanleggen in de tuin

Waar het water het meest nodig is …

Een beregeningsinstallatie kun je zo uitgebreid maken als je zelf nodig acht. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om met een tijdslot te werken, zodat de installatie aanschiet op het moment dat het jou het beste uitkomt. Het is in ieder geval van belang om in jouw tuin de plekken te identificeren waar het water het meest nodig is. Hierbij kan een tuinman je eventueel goed adviseren, want die weet over het algemeen vrij snel de kwetsbare plekken aan te wijzen. Voorkom in ieder geval dat je installatie precies langs die plekken loopt waar het nou net niet nodig was: dat scheelt je een hoop water.

maar maak het niet te gek

In aanvulling op bovenstaand geldt ook dat je het niet al te gek moet maken. Veel planten kunnen zichzelf prima redden en zijn goed in staat om een tijdje zonder water te kunnen of om alleen op het natuurlijk hemelwater te kunnen bouwen. Het is dus van belang dat je niet te veel goed leidingwater verspilt, terwijl dat eigenlijk niet nodig is. Sproei met mate en idealiter alleen in de echt droge perioden.