Straks tijdens de herfst ook genieten in de tuin?

Zo kunt u in de herfst genieten van uw tuin!

De meeste mensen vinden in de lente en de zomer hun tuin op z’n mooist. In de herfst vallen immers de bladeren van de bomen en moet je flink aan de slag met de bladblazer. Daarnaast regent het vaak en groeit er mos op de tegels, wanneer je deze niet onderhoudt. Maar hoe kun je in de herfst alsnog genieten van de tuin? Wij geven je enkele tips waarmee je, ook in de herfst, trots kan zijn op je tuin.

herfst tuin

Bladeren

Een groot irritatie punt in de herfst, is het vallen van de bladeren. Wanneer je in de stad woont is de kans hierop zeer klein, maar als je in een bosrijke omgeving woont, komt je al gauw met een hoop bladeren in aanraking. Teveel bladeren is geen probleem, maar wanneer de laag te dik wordt, kan dit voor schimmel zorgen op de planten. Zorg daarom dat het blad regelmatig weggehaald wordt. Wie denkt dat hier veel tijd in gaat zitten, heeft het mis. Wanneer u een bladblazer gebruikt, kunt u het simpelweg op een hoop blazen. Zet daarna de bladblazer op ‘zuigen’ en al het blad verdwijnt in het bijgevoegde reservoir. Na een uurtje kunt u weer genieten van een bladvrij gazon!

De haag

Wanneer u een prachtige haag om uw tuin heeft staan, vergeet dan niet om de heg in de herfstperiode te snoeien. Dit zorgt dat er minder vocht vrij komt, waardoor er geen verrotting plaatsvindt. Hagen groeien niet meer dicht in de winter, waardoor het belangrijk is om de heg niet te kort te snoeien. Anders kan het nogal een kale bedoeling zijn en dat wil geen enkele tuinliefhebber!

Planten, heesters en struiken

Na het onderhoud aan de heg en het gazon, is het tijd voor de planten. Snoei de struiken en heesters daarom in de herfst. Het verschilt per plant tot hoever hij teruggesnoeid kan worden. Kijk daarom op het label of vraag het na bij een tuincentrum. In de herfstperiode kun je ook de nieuwe bollen planten, voor de prachtige bloemen in het voorjaar. Zo heeft u in het voorjaar een vrolijk en kleurrijk boeket in de tuin!