TIPS VOOR HET INRICHTEN VAN EEN KLEINE SLAAPKAMER

Wanneer je een kleine slaapkamer hebt, kan het lastig zijn om deze goed in te richten. Natuurlijk wil je het liefste een groot bed, heb je voldoende kastruimte nodig, maar wil je ook een rustige uitstraling in je slaapkamer creëren. Volg de onderstaande tips op om van een kleine ruimte toch een prachtige slaapkamer te maken.

Creëer creatieve opslagruimte

Opslagruimte is belangrijk in een slaapkamer om al je kleding en eventueel schoenen en/of beddengoed kwijt te kunnen. Als je dus een kleine slaapkamer hebt zul je creatief moeten zijn om genoeg opslagruimte te creëren. Dit is op verschillende manieren te doen. Zo kun je de ruimte boven je bed goed benutten door één of meerdere planken op te hangen. Zorg dat er genoeg ruimte zit tussen de planken zodat je met manden of leuke boxen kunt werken. Zo zorg je dat de planken niet de vol of te rommelig worden, maar kun je hier toch best veel spullen in kwijt.

slaapkamer

Heb je geen ruimte voor een grote kledingkast? Werk dan met kledingrekken of een open kast langs heel de wand. Op kledingrekken kun je verrassend veel kleding kwijt en boven de rekken is weer te werken met een aantal planken aan de muur. Een open kledingkast creëert ruimte in een kamer. Zorg er wel voor dat je kleding altijd netjes opgeruimd is.

Er zijn ook bedden te koop waarbij kastjes of planken in het hoofdeinde van het bed zijn verwerkt. Bij deze bedden heb je geen nachtkastje meer nodig. Doordat deze opbergruimte de breedte van het bed heeft, houdt je op deze manier meer ruimte aan de zijkant van het bed over.

Ook een boxspring is mogelijk

Een boxspring oogt vaak nogal groot waardoor je misschien denkt dat dat niet gaat passen in een kleine slaapkamer. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Er zijn boxsprings beschikbaar met veel opbergruimte onder het bed. Hier kun je bijvoorbeeld al je lakens en overige beddengoed of schoenen in kwijt, waardoor je veel minder kastruimte nodig hebt.

Wanneer je je bed mooi opmaakt en bekleed met een extra sprei en kussens, kan de boxspring ook echt een eyecatcher in de slaapkamer zijn. Hierdoor heb je niet veel andere meubels meer nodig om de kamer compleet te maken. Een groot comfortabel bed voor een goede nachtrust is dus helemaal niet onmogelijk met een kleine slaapkamer.

Laat de ruimte groter lijken

Lijkt je kamer met een bed en een kast al meteen vol te staan? Gebruik dan deze technieken om de kamer grote te laten lijken. Door met lichte kleuren te werken lijkt een kamer al snel een stuk ruimer. Wil je liever niet alleen maar lichte muren? Werk dan met ruimtelijk behang. Door een muur te bekleden met een print van bijvoorbeeld bergen, een bos of een strand, kan een ruimte namelijk ook groter lijken.

In een kleine kamer is het ook belangrijk om met hoogte te werken. Dit kun je doen door bijvoorbeeld hoge planken op te hangen en lange gordijnen te nemen, die je niet net boven het raam hangt, maar tegen het plafond aan. Ook het gebruik van spiegels is een bekende methode om ruimte te creëren. Een grote spiegel aan de wand of meerdere kleine spiegels op verschillende plekken weerspiegelen de kamer, waardoor het lijkt of je meer ruimte hebt.

Volg de tips die je aanspreken en ga aan de slag met het inrichten van je eigen luxe, maar  compacte slaapkamer.