Tips bij verhuizing

Bij een verhuizing komt veel werk kijken. Er zijn dan ook verschillende handleidingen beschikbaar om de verhuizing optimaal te laten verlopen. Toch ontbreken er vaak een aantal erg belangrijke tips. In dit artikel zullen we juist deze tips behandelen zodat u echt compleet voorbereid aan de verhuizing kunt beginnen.

Folie

Wikkel kasten in met folie. Op deze manier worden je kasten beschermd tegen eventuele krassen. Hierbij kunnen kastjes en lades niet ongewenst open vallen en schuiven. Zodoende kan je de kast vullen met lichte spullen als handdoeken en kleding. Dit scheelt een hoop ruimte en werk bij het in en uitpakken!

Foto’s

Bij de verhuizing zijn foto’s van bepaalde situaties erg handig! Maak bijvoorbeeld foto’s van de aangesloten kabels in de tv en computer. Hierdoor heeft u in uw nieuwe woning een goed referentiekader om de kabels opnieuw zonder problemen aan te sluiten.

Vloeibare en brandbare spullen

Met bepaalde spullen kun je maar beter zorgvuldig omgaan. Licht ontvlambare vloeistof, spuitbussen en vloeibare producten als douchegel mogen niet op normale wijze worden ingepakt. Veranderingen in de temperatuur of druk kunnen zorgen voor lekkages en andere ongemakken.

Lampen

Er kan hierbij onderscheid gemaakt worden tussen ledlampen en andere lamptypes. Vanwege het feit dat ledlampen zeer breekbaar en onhandig te vervoeren zijn is het verstandig deze in uw oude woning of bedrijfspand te laten hangen. Wikkel gloeilampen en overige in wc-papier of papier van een keukenrol en stop deze gezamenlijk in een doos welke als laatste wordt ingepakt!

Verhuisdozen

De verhuisdoos klinkt als een vanzelfsprekend aspect bij de verhuizing. Toch hoeft dit niet altijd het geval te zijn! Bij veel verhuizingen wordt gebruik gemaakt van te grote of te kleine verhuisdozen. Hierdoor worden dozen te zwaar of past er te weinig in. Verhuisdozen hoeven tevens niet te worden dichtgeplakt met tape. De juiste verhuisdoos is al sterk genoeg wanneer deze op de juiste wijze wordt dichtgevouwen.