Trend 2023; houten wandpanelen!

Wat precies de trend voor het jaar 2023 zal gaan worden? Wij weten het al! Namelijk de houten wandpanelen waarmee elke ruimte in huis of op kantoor binnen no-time kan worden omgetoverd tot een modern stukje Scandinavisch design. Waarom deze wandpanelen zo populair zijn? Daar gaan we dieper op in in dit artikel. Zo heb jij direct de voordelen van een dergelijk paneel op een rijtje. Wel zo makkelijk!

Een betere akoestiek

Deze houten wandpanelen worden niet voor niets ook weleens Akupanel of akoestische panelen genoemd. Dit komt doordat deze wandpanelen, wanneer van de juiste kwaliteit, de akoestiek in een ruimte aanzienlijk verbeteren. Vooral de combinatie van de vorm van de houten latjes en het vilt dat er achter zit zorgen voor een mooie demping van geluiden. Deze panelen worden dan ook vaak toegepast in de eetkamer, bij de televisie of in een vergaderruimte bij bedrijven.

Gemakkelijke montage

Nog een voordeel van deze panelen is dat ze enorm eenvoudig te monteren zijn op de wand. Je kunt kiezen om de panelen te monteren met schroeven of met speciaal daarvoor bestemde High Tack Kit. Bij montage met kit is het simpelweg kit aanbrengen, het paneel aanduwen en klaar! Wil jij de panelen op maat maken? Dan kan dit in de lengte gewoon met een stanley mes en in de breedte met een zaag. Hoe simpel kunnen ze het maken?!

Een echte eyecatcher

Door een dergelijk houten wandpaneel toe te voegen aan de woonkamer, eetkamer, slaapkamer of op kantoor voeg je een echte eyecatcher toe aan de specifieke ruimte. Het paneel zal direct invloed hebben op de woonstijl in de ruimte en brengt een moderne Scandinavische uitstraling met zich mee. Daarnaast zijn deze panelen enorm goed te combineren met de tegenwoordig zo populaire vloeren en stalen taatsdeuren. Ideaal!

Waar houten wandpanelen kopen?

De houten wandpanelen zijn op steeds meer plekken te koop. Logisch ook, want iedereen denkt hier natuurlijk een slaatje uit te slaan. Wij adviseren je echter om bij het kopen van een dergelijk houten wandpaneel ├ęcht te kijken naar de kwaliteit. In veel gevallen is goedkoop in deze productcategorie namelijk ├ęcht duurkoop. Er zijn veel kunststof varianten op de markt uit China. Wil jij een wandpaneel van echte hoge kwaliteit? Dan adviseren we je eens te kijken bij SOLZA. Deze partij beschikt over een groot assortiment houten wandpanelen van enkel de best mogelijk kwaliteit. Met recht een specialist in deze producten dus!