Tuininspiratie! Ontdek Douglas tuinmeubelen

Als de avonden langer worden en de temperatuur gaat wat omhoog kijkt u uit naar een fijne gezellige uitstraling van de tuin. Een gewone tafel met wat stoelen is natuurlijk prima maar wanneer het mooie sfeervolle tuinmeubelen zijn nodigt het nog eerder uit lekker van het buitenleven te gaan genieten. Douglas tuinmeubelen doen precies dat. De stoere maar warme uitstraling van het harde natuurlijke hout, soms in combinatie met andere natuurlijke materialen geven een bijzondere en unieke uitstraling aan uw tuininrichting.

houten tuinmeubelen

Douglas tuinmeubelen van het hardste hout

Douglas hout komt van Europese naaldbomen. Doordat de boomsoort in Europa groeit is het, naast alle praktische voordelen, een duurzaam en milieuvriendelijk product. Douglas hout heeft een bijzondere eigenschap: het is een van de hardste houtsoorten wat het hout uitermate geschikt maakt voor onder andere tuinmeubelen. Douglas hout wordt harder naarmate het droger wordt en kan daardoor een lange levensduur garanderen van de Douglas tuinmeubelen, onbehandeld zeker tien tot vijftien jaar. De mooie structuren van de verschillende nerven in het hout en de unieke kleur en glans verlenen het stoere Douglas hout zijn zachte uitstraling.

Douglas hout voor een perfecte mix

De eigenschappen van het Douglas hout maken het ideaal te combineren met andere materialen zodat een unieke mix aan Douglas tuinmeubelen ontstaat. Door de stoere uitstraling is het hout goed te combineren met steigermaterialen. De zachte sfeervolle uitstraling wordt ondersteunt door natuurlijk leisteen in combinatie waarmee unieke tafels gemaakt worden. Er ontstaat een natuurlijke luxe uitstraling waardoor deze combinatie bij veel soorten tuininrichting mooi tot hun recht komt. De praktische eigenschappen van het Douglashout ontplooien zich wanneer een buitenkeuken samengesteld wordt. Denk aan combinaties met beton, natuursteen en smeedijzer. Door de verschillende bewerkingen van het hout ontstaan diverse trendy stijlen waardoor Douglas tuinmeubelen eigenlijk in elke tuin of op elk terras wel een plekje kunnen vinden.

De collectie van Douglas tuinmeubelen

Er is een ruim aanbod Douglas tuinmeubelen. Mocht het desondanks toch zo zijn dat de bank niet in de maat beschikbaar is die u zoekt, of de tafel net iets groter of kleiner zou moeten zijn dan u in de collectie kunt vinden, wordt die voor u op maat gemaakt. U kunt het Douglas hout ook laten behandelen. Transparant of in een kleur afgewerkt ontstaat direct een andere sfeer die het hout op weer een andere wijze tot zijn recht laat komen. Door de grote toepasbaarheid van het hout zijn er veel soorten tuinmeubelen. U kunt dan denken aan een complete loungeset in verschillende uitvoeringen, of tafels met een mooie mix van verschillende materialen en Douglas hout, maar er is meer. Wat te denken van stoer samengestelde barsets of een robuuste buitenkeuken. Natuurlijk ontbreekt een eenvoudig bankje of een praktische kruk niet aan collectie.

Tuinaankleding met Douglas tuinmeubelen

Uw tuin of terras aankleden met trendy uitgevoerde Douglas tuinmeubelen met daarin mooie kussens in fijne kleuren en bijzondere dessins of materialen geven het buiten leven een comfortabel gevoel. Lekkere dikke kussens op de zittingen en zachte kussens voor tegen de rugleuning op een bank of de koele elegantie van een combinatie met natuursteen stralen luxe uit waardoor het Douglas hout volledig tot zijn recht komt.