Verbouwen met veiligheidsmiddelen

Of het nu het opknappen van het schuurtje is, of de aanbouw aan het huis, zelf verbouwen is nog altijd een hele klus. Het vinden van al de nodige materialen en gereedschap, tot het daadwerkelijk aan de slag gaan. De veiligheid tijdens projecten moet bovenaan staan. Tijdens het verbouwen zit een ongeluk in een klein hoekje. Hoe verbeter je de veiligheid tijdens het verbouwen? Wij hebben een aantal opties hoe je veiliger kunt verbouwen op een rijtje gezet.

Werkkleding

Zorg voor de juiste werkkleding tijdens het verbouwen. Sterke kleding dat wel een stootje kan hebben. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een overall aan te schaffen. Zo blijven jouw gewone kleren bespaard. Ook kun je kiezer voor een werkbroek. Deze heeft veel zakken en zo heb je alles bij de hand. Speciale werkkleding is vaak verstevigd bij de knieën. Hierdoor kun je op je knieën werken zonder last te krijgen van zere knieën. Kijk op eens bij bowork voor het uitgebreide aanbod aan zowel schoenen als kleding voor het werk.

Helm en handschoenen

Met een helm en handschoenen kun je al veel kleine ongevallen op de bouwplaats voorkomen. Er hoeft maar een klein steentje op je hoofd te vallen om grote schade aan te richten. Draag een helm om jouw veiligheid te garanderen. Handschoenen komen goed van pas om splinters en blaren te voorkomen.

Orde en overzicht

Misschien wel de beste tip om de veiligheid te optimaliseren, is door te zorgen voor orde en overzicht op de werkvloer. Laat elektrische apparaten niet onnodig in het stopcontact en laat je gereedschap niet slingeren. Aan het einde van de werkdag is het belangrijk om alle gebruikte spullen weer op te ruimen. Creëer een nette werkplaats om zo de veiligheid te kunnen optimaliseren.

Met verbouwen komt meer kijken dan je denkt. Het is belangrijk om de veiligheid voorop te zetten. Met de juiste veiligheidsmiddelen kun je veel kleine ongevallen eenvoudig voorkomen. Zorg ten eerste voor de juiste kleding en draag ten alle tijde een helm en handschoenen. Wanneer je jouw werkplaats netjes en overzichtelijk houdt, kun je de veiligheid veel makkelijker handhaven.