Hoe ontwerp ik mijn eigen behang?

Je kamer opknappen? Op zoek naar een leuk en origineel behangetje? Heb je een toffe foto of een mooi ontwerp dat je zelf hebt gemaakt, waarmee je wel een muur kunt en wilt vullen? Alles is mogelijk. Als je op internet behang op zoekt, dan kom je allerlei leuke behangen tegen. Je ziet complete voetbalclubs, mooie landschappen, familiefoto’s terug op verschillende soorten fotobehang. Je ontdekt dat fotobehang je muur een extra dementie geeft. Het is een persoonlijke toevoeging aan jouw kamer of ruimte. Iets waarmee jij je vrienden en familie verrast.

Ook al lijkt het niet goed te realiseren, het is mogelijk. Let wel op de kwaliteit van je foto. Hoe groter de kwaliteit van de foto, des te scherper, des te betere kwaliteit je krijgt op het behang. Er worden verschillende richtlijnen gegeven, maar houdt in ieder geval 300 dpi aan. Als je er weinig verstand van hebt, dan kun je contact met het bedrijf opnemen om te vragen hoe het werkt in jouw geval.

Ook het formaat van de foto is van belang. Een foto die je in liggend formaat hebt gemaakt, komt natuurlijk lang niet zo scherp op jouw wand, wanneer je een reep eruit op jouw wand verticaal plakt. Je moet behang meestal ook in een bepaald formaat aanleveren, daarbij kun je ook hulp van het bedrijf ontvangen. Maak je geen zorgen, het is allemaal makkelijker dan dat het lijkt op dit moment!

Je kunt op verschillende soorten behang printen, het is net wat bij jouw kamer past. Het is altijd belangrijk dat je wand glad is, want anders zie je het terug in jouw foto of ontwerp. Ook al zitten er veel details op het behang, je blijft die oneffenheden zien.

Ik raad je aan om eens lekker rond te neuzen op internet en inspiratie op te doen. Ook kun je voor mogelijkheden op verschillende websites kijken om jouw droom te idealiseren.
Je kunt gerust om hulp vragen, schroom niet!