Voordelen van een gietvloer

Het laten plaatsen van een gietvloer is al enkele jaren een trend. Een gietvloer kan gelegd worden in nieuwbouwwoningen, maar ook in bestaande woningen kan een gietvloer gelegd worden. Aangezien vloeren vaak de gehele sfeer in een woning kunnen bepalen, kan ook een gietvloer behoorlijk van invloed zijn op je interieur en uitstraling van je woning. Wil je een gietvloer laten leggen dan heb je de keuze uit de twee meest gekozen soorten gietvloeren. Dit zijn de epoxy gietvloer en de polyurethaan (PU) gietvloer. Het belangrijkste verschil tussen beide vloeren zijn de bestanddelen waarmee de vloer is gemaakt en dat een epoxy gietvloer hierdoor harder is dan een PU gietvloer. Epoxy gietvloeren zien we veel terug in industriƫle omgevingen en de PU gietvloer in woningen.

voordelen van een gietvloer

De vele voordelen van een gietvloer:

Strak en naadloos

Een gietvloer wordt gegoten. Dit heeft als voordeel dat de vloer geheel naadloos gegoten kan worden. Dit geeft een ongelofelijk strakke uitstraling. Het is mogelijk om ook drempels te laten verwijderen en de vloer van de ene kamer naadloos over te laten gaan in de vloer van een andere kamer.

Slijtvast

Gietvloeren zijn geheel slijtvast. Bij tapijt en houten vloeren zul je op plekken waar veel gelopen wordt na verloop van tijd slijtage zien. Dit zal met gietvloeren niet gebeuren. Daarnaast is een gietvloer ontzettend sterk. Schade door vallende objecten of krassen zullen met een gietvloer niet snel voorkomen

Tal van kleuren

In principe is een gietvloer in alle kleuren verkrijgbaar. Hierdoor kun je altijd een gietvloer krijgen die exact aan je kleurwensen voldoet. Als de behoefte bestaat kun je ook met verschillende kleuren werken en zelfs motieven in de gietvloer laten aanbrengen. Ook kan de afwerking van de vloer in een matte of hoogglans kleur uitgevoerd worden.

Vloerverwarming

Is vloerverwarming erg belangrijk voor jou, kies dan zeker voor een PU gietvloer. Deze vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Deze vloeren hebben een zeer goed warmtegeleiding. Voor epoxy gietvloeren is vloerverwarming helaas niet mogelijk.

Kan overal toegepast worden

Een gietvloer kan in elke ruimte in huis toegepast worden. Van de woonkamer tot de keuken en slaapkamer, maar dankzij de waterdichte eigenschappen kun je een gietvloer ook in de badkamer laten leggen. Vocht zal niet in de vloer trekken en het is zelfs mogelijk de vloer te voorzien van een antislip coating.