De voor- en nadelen van een zweefparasol

Wil je bij warm zomerweer toch buiten op het terras zitten, dan is het verstandig om een parasol aan te schaffen. Wanneer je niet voortdurend in de brandende zon wilt zitten of liggen, kun je met een parasol wat schaduw creëren en toch van het weer genieten. Er zijn veel verschillende soorten parasols, waarbij de stokparasol de meest klassieke parasol is. Een nadeel daarvan is de stok altijd in de weg staat. Een zweefparasol kan dan de oplossing zijn. Een zweefparasols heeft ook een stok aan de zijkant van de parasol met daaraan hangsysteem waar de parasol aan vast hangt. Wil je ook een zweefparasol? Kijk dan naar Tuinmeubelshop zweefparasols waar je gemakkelijk online een zweefparasol kunt aanschaffen. De voordelen, maar ook de nadelen van een zweefparasol:zweefparasols

Voordelen

• Het grote voordeel van een zweefparasol is dat de parasolstok niet meer in de weg zit. Dit levert allerlei voordelen op. De parasol hoeft niet perse boven een tafel te staan om zo de stok weg te werken. Je kunt de gehele parasol gebruiken om er je loungebank onder te zetten.
• Een zweefparasol is normaliter groter dan een klassieke parasol en is verkrijgbaar in allerlei vormen. Er zijn zweefparasols die vierkant zijn, rond of rechthoekig. Zo kun je altijd een parasol vinden die bij jouw tuininterieur past.
• De meeste modellen zweefparasols zijn gemakkelijk verstelbaar. Hierdoor kun je de parasol altijd in de gewenste richting naar de zon richten, zodat je zelf altijd goed in de schaduw zit. Doordat veel zweefparasols een katrolsysteem hebben is een zweefparasol gemakkelijk in te klappen.

Nadelen

• Een zweefparasol is erg gevoelig voor wind. Omdat de wind onder een zweefparasol vrij spel heeft, zul je de parasol bij iets te hardere wind weer moeten inklappen. Bij sterke wind is er het risico dat de gehele parasol weggeblazen wordt. Aangeraden wordt dan ook om de parasolvoet aan de grond te verankeren.
• Een zweefparasol heeft een groter formaat dan de klassieke parasols. Het is daarom niet altijd mogelijk om bijvoorbeeld een zweefparasol op een klein balkon kwijt te kunnen. Ook is een zweefparasol veel zwaarder. Het verplaatsen van een dergelijke parasol zal daarom wat moeizamer gaan dan een stokparasol. Ook de parasolvoet zal zwaarder moeten zijn om het gewicht te kunnen dragen.