Voordelen van een ozonbehandeling in je huis

De geur van een nieuw huis, wie houdt er nou niet van? Natuurlijk blijft deze geur nooit lang bestaan, omdat in een huis geleefd wordt en dat geurtjes met zich meebrengt. Niets mis mee, tot die geurtjes geuren worden die vervelend zijn en eigenlijk moeten verdwijnen. Nu is het heel moeilijk om bepaalde geuren die eenmaal in een ruimte hangen, weg te krijgen. Daar zijn dan ook reinigingsmiddelen niet tegen opgewassen. Enorm vervelend natuurlijk, maar gelukkig is er een oplossing: de ozonbehandeling. Dit is en behandeling met een gas met steriliserende werking. Dit zet vieze geurtjes om in schone lucht.

Ozonbehandelingen voor particulieren

Waar ozonbehandelingen vroeger alleen ‘professioneel’ gebruikt werden, in bijvoorbeeld hotels en kantoren, zien we nu dat ook veel particulieren deze behandeling hebben ontdekt om bijvoorbeeld geurtjes te laten verdwijnen uit huizen, caravans en zelfs auto’s. Vervelende geuren kunnen namelijk ook erg ongezond zijn, omdat ze vaak veroorzaakt worden door schimmels, knaagdieren of vocht. 

Penetrante geuren

Daarnaast zijn er nog andere veroorzakers van penetrante geuren, zoals sigarettenrook, afval, bak-en-braad lucht, etenslucht, gemorste levensmiddelen, de rookgeur van de open haard of de geur van je huisdieren, die ook moeilijk uit een ruimte verdwijnen. Sommige van deze geuren kun je met een reinigingsmiddel het huis uit krijgen, andere blijven altijd wel een beetje aanwezig. Hierdoor kan de geur in stoffen en poreuze materialen trekken zoals de bank, het matras, de gordijnen en matten, kleden en vloerbedekking. Vaak is in deze gevallen een ozonbehandeling de enige manier om de geur eruit te krijgen.

Verwijderen in plaats van maskeren

Reinigingsmiddelen en luchtverfrissers maskeren de vieze geuren alleen maar en halen ze niet weg. Met een ozonbehandeling worden geuren op moleculair level afgebroken en omgezet in geurloze lucht. Hierbij worden ook ongewenste micro-organismen uitgeschakeld. Dit zijn potentiële veroorzakers van de vieze geuren zoals bacteriën, schimmels en virussen. vaak een wij een speciaal apparaat in de ruimte geplaatst, zodat deze weer fris gaat ruiken.

Natuurlijke luchtzuiveraar

Ozon is opgebouwd uit drie stoffen van het element zuurstof. Velen van ons denken bij het woord ozon aan milieuproblemen, maar ozon is juist een natuurlijke luchtzuiveraar en heeft een enorm steriliserende werking. Hierom wordt een grondige reiniging van ruimtes waar een onaangename geur hangt, zoals in een keuken, vaak gedaan door middel van een ozonbehandeling. Hetzelfde geldt overigens voor wanneer je auto niet lekker meer ruikt en je de geur er niet meer uit krijgt. Het interieur van de auto kan dan met ozon gereinigd worden.