Waar moet ik op letten bij de aankoop van tuinmeubelen?

De zomer staat weer voor de deur en misschien bent u wel van plan om uw oude tuinmeubelen de deur uit te doen en een nieuwe loungeset of tuinset te kopen. De keuze in tuinmeubelen is erg groot. Er zijn erg veel aanbieders, maar ook moet er goed gekeken worden naar prijs, kwaliteit en uitstraling. Dit zijn toch vaak de grootste factoren die mee worden genomen bij de aankoop van tuinmeubelen. In dit artikel een aantal tips om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Onderhoudsvriendelijk

Heb je vaak geen tijd of zin om je tuin en je tuinmeubelen te onderhouden, kies dan voor gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken tuinmeubelen. Het beste materiaal hiervoor is dan kunststof of RVS tuinmeubelen. Ze zijn niet alleen makkelijk schoon te maken maar gaan ook nog eens langer mee dan bijvoorbeeld houten tuinmeubelen. Deze tuinmeubelen kunnen bij slecht weer ook gemakkelijk buiten blijven staan en bieden geen probleem als ze in slecht weer buiten blijven staan.

Kwaliteit en materiaal

De kwaliteit bij tuinmeubelen gaat voornamelijk gepaard met de materiaalkeuze. Zo zijn er onder meer aluminium, kunststof, natuursteen, hout, teak en vlechtwerk tuinmeubelen. Zoals gezegd zijn kunststof en RVS tuinmeubelen prima voor het onderhoud en stijgen deze tuinmeubelen de laatste tijd sterk in populariteit. Tegenwoordig zijn houten tuinmeubelen erg populair, en dan voornamelijk de teakhouten tuinmeubelen. Het is één van de meeste duurzame houtsoorten en door de natuurlijke olie erg weerbestendig. Echter vergt het wel meer onderhoud dan de andere materialen.

Merk en juiste winkel

Nu je weet waar je op moet letten is het belangrijk om ook te kijken naar het merk en de juiste winkel waar je je aankoop wilt gaan doen. De juiste winkel biedt support en weet waar ze het over hebben, en dit alles tegenover een eerlijke prijs. Kijk bijvoorbeeld eens bij Buitenhof Tuinmeubelen, een grote keten met winkels door heel Nederland en een grote webshop met tuinmeubelen uit eigen fabriek.