Hoe richt je een grote tuin het beste in? Tien tips!

Er is niets heerlijker dan tijdens een warme zomerdag te genieten van je eigen achtertuin. Met je gezin buiten eten, ’s avonds nog even mijmeren onder het genot van een wijntje en in het weekend gaat uiteraard de barbecue aan. De tuin verdient zeker zoveel aandacht als je woning. Doe daarom je winst met onderstaande tips.

1. Een romantisch wandelpaadje
Zeker in een grote tuin is het een aanrader om te kiezen voor een leuk slingerpaadje. Gebruik hiervoor kiezelsteentjes. Om het geheel zo natuurlijk mogelijk te houden, maak je gebruik van een border. Voeg romantische elementen toe en hang wat kaarslantaarns in de bomen die langs het pad staan.

steenengras

2. Afscheiding door middel van grote bakken met planten
Het is mooi om in een grote tuin verschillende hoekjes te creëren. Dit gaat prima als je hiervoor grote tuinbakken gebruikt. Leuk om op die manier een gezellig terras te maken. Bovendien krijg je door de grote bakken een uitstraling die rust geeft.

3. Strooi bloemen uit een gebruikte melkfles
Wanneer je een groot gazon hebt, kun je een heel bijzonder effect creëren door middel van uitgestrooide bloemen. Zo’n strook met witte bloemen lijken zo uit een gebruikte melkfles te druppelen.

4. Een knusse zitkuil
Op de een of andere manier geeft een zitkuil een soort gevoel van bescherming. Daarnaast lijkt een zitkuil altijd vanzelf te zorgen voor een stuk gezelligheid in de tuin. Zitkuilen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Houd je van een natuurlijke uitstraling, zorg dan voor groene beplanting in de zitkuil.

zitkuil

5. Zand in je achtertuin
Wat zullen je kinderen blij zijn met een eigen strandje in de achtertuin. Je zult merken dat je zelf ook in een soort vakantiegevoel komt wanneer je een privé-strandje aanlegt in je eigen tuin. ’s Avonds mag een kampvuur uiteraard niet ontbreken.

6. Een heerlijke groentetuin
Helemaal terug van weggeweest : een eigen moestuin. Reserveer een gedeelte van je tuin om daar groente te verbouwen. Er zijn verschillende manieren om op een handige manier je ruimte te benutten. Als je de moestuin verhoogt of gebruik maakt van hangbakken is zelfs in een kleine tuin een groentetuin mogelijk.

7. Een mooie natuurlijke vijver
Bij een moderne tuin hoort eigenlijk een grote vijver. Extra leven creëer je door het gebruik van waterlelies en allerlei soorten drijfplanten.

8. Schaduw onder de bomen
Maak gebruik van bomen als je die hebt in de tuin. Ze bieden je een aangename schaduwplek als het warm is. Het is leuk om houten vlonders op de grond en fleurige kussens op je stoelen te gebruiken.

9. Maak aparte kleine gedeelten in de tuin
Verschillende aparte vakken in je tuin aanleggen zorgt voor een extra knus gevoel. Je kunt hiervoor eenvoudig grote planten gebruiken. Neem dan het liefst groene exemplaren. Naast gezelligheid, zorgt dit voor sfeer en een natuurlijke uitstraling.

10. Een lekkere tuinbank
Kies voor een stoere tuinbank van bielshout. Leg je een aantal comfortabele kussens op de bank, dan heb je direct een extra zithoek.
Bron:Tuinengras.nl