Waar moet je op letten bij industrievloeren

Is uw bedrijf of organisatie actief in de industrie? Dan is een industriële bedrijfsvloer een belangrijk onderdeel van uw bedrijf. Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe industriële vloer is het belangrijk dat je vooraf goed nadenkt waaraan deze moet voldoen. Een industrievloer krijgt immers veel te verduren! Vloeren die in de industrie gebruikt worden krijgen meer te verduren dan de vloer bij u thuis of op kantoor. Industrievloeren moeten vaak bestand zijn tegen temperaturen van -40 ºC tot +120 ºC en moet ook geschikt zijn voor meerdere processen. Meer weten over industrievloeren? Lees dan snel verder voor meer informatie.

Duurzaamheid

Wanneer je hebt besloten een nieuwe industrievloer aan te schaffen moet deze natuurlijk lang meegaan. Vanuit maatschappelijk oogpunt is duurzaamheid in de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Het is dan ook de bedoeling dat industrievloeren voor een langere periode meegaan. Daarom is het belangrijk dat je vooraf nadenkt waaraan de vloer dagelijks (kan) worden blootgesteld. Hoe zwaar wordt de vloer dagelijks belast? Of moet de vloer volledig vloeistofdicht zijn omdat deze kan worden blootgesteld aan vetten en chemicaliën. 

Levertijden industrievloeren

Wanneer de nieuwe industrievloer wordt geplaatst betekent dit dat de werkzaamheden (gedeeltelijk) stil komen te liggen. Daarom is het goed om na te denken wanneer je de nieuwe industrievloer wilt laten plaatsen. In een aantal gevallen is plaatsing binnen enkele dagen mogelijk. Maar in de meeste gevallen duurt het plaatsen van een nieuwe vloer iets langer. Is de vloer gedeeltelijk aan vervanging toe? Kies er dan voor om dat gedeelte tijdelijk te repareren. De gehele vloer kan dan aangepakt worden op geschikt moment in de toekomst. Is het in de zomermaanden rustiger op de werkvloer in verband met de zomervakantie? Dan is dat moment geschikt om de hele industrievloer te vervangen.  

Arbo- inspecties

Diverse instanties controleren in hoeverre er binnen bedrijf veilig wordt gewerkt. Wanneer het op de werkvloer niet veilig is kan dat leiden tot hoge boetes en imago schade. Daarbij wordt ook gekeken naar de industrievloer. In hoeverre bestaat het risico op uitglijden, omdat de vloer te glad is? Om deze reden voegt men in sommige gevallen zand toe aan de verf om de industrievloer minder glad te maken. Moet u voldoen aan bepaalde geluidsnormen? Dan is het goed om te kiezen voor een geluiddempende industrievloer. In de meeste gevallen moeten industrievloeren voldoen aan de HACCP-eisen. De afkorting HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Moet jouw bedrijfsvloer ook voldoen aan bepaalde eisen? Controleer dan vooraf of de door jou geselecteerde leverancier hiervoor gecertificeerd is.