Waaraan te denken bij de aanschaf van een kitten! 

De knoop is doorgehakt en de kogel door de kerk; jullie gaan een kat aanschaffen! Een kat in huis zorgt voor veel plezier en liefde, en brengt natuurlijk een bepaald verantwoordelijkheidsgevoel met zich mee. Het aanschaffen, opvoeden en grootbrengen van een kat is een enorm feest, zeg nou eerlijk, het is toch ultiem geluk om zo’n lief klein prachtig beestje in huis te laten huppelen? In het begin kan het natuurlijk een beetje onwennig voelen om de zorg voor zo’n lief beestje op je te nemen, maar gelukkig ben je tijdig bij deze blog terecht gekomen! Wij leggen je graag uit hoe je jouw kat een veilige haven kan bieden. Het verzorgen van een kat gaat heus niet altijd over rozen, maar met onze tips kom je in ieder geval een heel eind! Lees daarom snel onderstaande informatie door.

aanschaf kitten

Wat heb je nodig?

Bij de aanschaf van een kat is het handig om op een aantal dingen te letten. Je dient er ten eerste voor te zorgen dat jouw huis een veilige plek is voor jouw kat; de kater of poes moet zich natuurlijk wel thuis gaan voelen en niet liever van huis zijn dan bij jou op de bank. Je kan dit gevoel extra creëren door een speciaal plekje voor de kat te maken, met bijvoorbeeld een kattenmand. Daarnaast is het uiteraard van belang om te zorgen dat jouw kat voldoende voeding binnenkrijgt, zowel water als voer. Let op! Er is veel verschillend voer te vinden horend bij verschillende leeftijden van de kat. Probeer hier zo goed mogelijk op te letten. 

Plezier voor de kat! 

Natuurlijk komt het vaak voor dat je een tijdje van huis bent en daarom wat minder aandacht voor je kat hebt. Voornamelijk in tijden dat je er zelf niet bent om met je kat te spelen en lekker te knuffelen, is het heel belangrijk dat je ervoor zorgt dat je kat zichzelf kan vermaken. Zo kan je er bijvoorbeeld aan denken om een krabton of een geheel kattenhuis aan te schaffen!