Waarom een cortenstaal houtopslag onmisbaar is in iedere achtertuin!

Tegenwoordig zie je het steeds vaker: cortenstaal. Dit is een soort metaal dat van zichzelf op een mooie manier geroest. Vooral in de tuin zie je dit materiaal steeds meer terugkomen, met name als cortenstaal houtopslag. Maar waarom kiest iedereen tegenwoordig voor dit materiaal? Wij vertellen je alles over cortenstaal en waarom een houtopslag van dit materiaal onmisbaar is in iedere achtertuin!

Duurzaamheid

Cortenstaal is een erg sterk en duurzaam materiaal. Het is net zo sterk als RVS, waardoor je het ook veel gebruikt ziet worden voor bouwwerken buiten. Het kan goed tegen de weersomstandigheden van buiten en zal niet snel lelijk worden. Wat het materiaal bijzonder maakt is dat het na een paar maanden buiten staan op een hele mooie manier is gaan roesten, waardoor het een mooie, roodbruine kleur krijgt. Juist omdat het van zichzelf aan de oppervlakte roest, is het beschermd tegen verdere beschadiging door het weer. Je cortenstaal houtopslag zal dus jaren meegaan!

Geen onderhoud

Wanneer je kiest voor een design houtopslag van cortenstaal ben je ervan verzekerd dat hij geen onderhoud nodig heeft! De houtopslag kan dus het hele jaar buiten blijven staan zonder kapot te gaan. Daarnaast wordt hij alleen maar mooier als hij een tijdje buitenstaat!

Modieus

Je ziet dat er steeds vaker gebruik wordt gemaakt van corentstaal. Het is erg modieus en het heeft een mooie, moderne uitstraling. Het staat vooral met een houtopslag erg goed, omdat het roodbruine van het metaal mooi afsteekt tegen de lichtbruine kleur van het hout. 

Het roestproces

Na 4 tot 6 maanden buiten staan krijgt de houtopslag deze mooie roodbruine kleur. Dit hangt heel erg af van de weersomstandigheden. Als de lucht vochtig is en wanneer het veel regent gaat het roestproces namelijk sneller. Wanneer het om de zoveel tijd veel regent zal het roesten ook sneller gaan. Het roestproces begint wanneer de houtopslag ongeveer 2 of 3 weken buiten staat. Na ongeveer anderhalf jaar zal hij eigenlijk niet meer bij gaan roesten. 

Wil je het roestproces graag versnellen? Dit kan! Meng wat water met zout en giet het over de houtopslag heen. Ontvet het metaal eerst voordat je dit doet. Doe ongeveer 3 eetlepels zout in 10 liter water. Azijn werkt ook goed als je het roestproces wilt versnellen!

Er is ook een manier om het roestproces te vertragen of te stoppen. Koop een anti-roest spray of ander product en bewerk het cortenstaal hiermee. Dit kan je ook gebruiken om een speels effect te creëren, door dit om sommige plekken wel te gebruiken, en op sommige niet. Zo ziet je houtopslag er na verloop van tijd prachtig uit!