Wat te doen bij kapotte keukendeurtjes of kasten

Wat is er met je prachtige keuken gebeurt?! De keukendeur met permanentstift ondergetekend door de kinderen? De scharnieren van de keukenkastjes laten los, en de grepen vallen er af… Hoe je dit oplost is gelukkig erg simpel.

keukenkastjes repareren

Keukenrenovatie

Misschien is het tijd voor een keukenrenovatie. Dit is een stuk goedkoper dan het kopen van een volledig nieuwe keuken, niet alleen vanwege de prijs van een nieuwe keuken, maar ook vanwege de kosten van de installatie van een nieuwe keuken.

Een keukenrenovatie zal niet goedkoop zijn, echter is het wel veel goedkoper dan een keuken nieuw kopen. Gemiddeld zal je ongeveer 30% van de nieuwprijs van een keuken betalen voor de renovatie van je keuken. Dit varieert nog wel eens, aangezien meerdere factoren, zoals het aantal keukenfronten dat je wil en of je de keuken zelf monteert, een rol spelen in deze prijs. Als je een beetje luxe wil dan is het mogelijk om je eigen grepen of knoppen te selecteren, die je keuken een unieke look geven.

Is renoveren wel nodig?

Met kleine klusjes is het vaak niet nodig om een gehele renovatie uit te (laten) voeren. Denk daarom even goed na over de verscheidene opties die je hebt. Als je keuken de jaren al begint te voelen en de reeks beschadigingen steeds hoger oploopt dan is het misschien slim om te renoveren, maar als er sprake is van een aantal kleine beschadigingen bij je nieuwe keuken is het waarschijnlijk helemaal niet nodig om je hele keuken te renoveren.

Bekijk dus goed wat voor opties er open staan en kies vervolgens verstandig!