Waar moet u aan denken als u gaat verhuizen?

Bij een verhuizing komt er erg veel kijken. Vaak is het een stressvolle periode en kan het voorkomen dat u belangrijke zaken vergeet. Met deze praktische verhuistips kunt u uw verhuizing ervaren zonder stress. Waar moet u aan denken als u gaat verhuizen?

Adres doorgeven
Als u gaat verhuizen, is het verstandig om op tijd uw adres door te geven. Er zijn verschillende instanties en personen die op de hoogte gebracht moeten worden van uw nieuwe adres. Denk bijvoorbeeld aan medische en financiƫle instanties. Daarnaast moeten ook uw persoonlijke relaties en bijvoorbeeld het verhuisbedrijf op de hoogte gesteld worden van uw adres.

verhuizen

Inpakken per kamer
U kunt veel stress voorkomen door uw spullen in te pakken per kamer. Op deze manier kunnen de verhuizers de verhuisdozen direct naar de juiste kamer brengen. Als u gaat beginnen met inpakken, kunt u dit handig per kamer doen. Dit scheelt erg veel uitzoekwerk.

Opruimen
Voordat u gaat verhuizen, is het verstandig om uw spullen op te ruimen. Gooi alles weg wat u niet gebruikt en bewaar alleen de spullen die u nodig heeft. Het is niet verstandig om op te ruimen in uw nieuwe woning, omdat u daar weer rommel gaat creƫren. Dit zal geen opgeruimde gevoel geven. Het is beter om alles van te voren al goed opgeruimd te hebben.

Inpakmateriaal voor glas en servies
Het is verstandig om op tijd te denken aan materiaal om glas en servies in te pakken. Bewaar oude kranten en doeken bijvoorbeeld om glas in te pakken. Heeft u nieuwe aankopen gedaan waar bubbelplastic bij is geleverd? Bewaar dit dan om bijvoorbeeld glazen in te wikkelen. Zo voorkomt u dat uw glas en servies breken tijdens het vervoer. Noteer op de dozen met glas en servies dat het gaat om breekbare spullen. Hier kunnen de verhuizers dan rekening mee houden.