Welk badtextiel heb ik nodig voor in de badkamer?

Badtextiel

Je badkamer is vaak een stijlvol en strak ingerichte ruimte. Je bent begonnen met het uitzoeken van het sanitair en vervolgens ben je waarschijnlijk verder gegaan met het zorgvuldig kiezen van badkamer accessoires. Dit allemaal om het mooi op elkaar aan te laten sluiten. Wat is nu vervolgens je laatste, maar wel enorm belangrijke en invloedrijke stap? Juist, de keuze van je badtextiel. Hierna heb je al je badkamer artikelen bij elkaar! Welke verschillende badtextielen voor in de badkamer heb je en wat zijn hun kenmerken?

Badhanddoeken

Badhanddoeken zijn in feite de grootste badtextiel artikelen in en om je badkamer. Deze zijn groter dan douchelakens. De grote maat zorgt ervoor dat deze eenvoudig om je lichaam te slaan is.

Douchelakens

Deze zijn kleiner dan de hierboven genoemde badhanddoek, maar zijn wel groter dan een normale handdoek. Zoals de naam het al zegt; deze doek is ideaal voor het drogen na een lekkere warme douche.

Handdoeken

Handdoeken zijn iets kleiner dan douchelakens, waardoor ze multifunctioneler in de badkamer zijn. Deze zijn ook geschikt om te gebruiken na een douche of je kan ze bijvoorbeeld naast de wastafel in de badkamer ophangen.

Gastendoekjes

Gastendoekjes zijn kleiner dan handdoeken en bedoeld voor éénmalig gebruik, voordat zij weer in de wasmand belanden. De naam zegt het al, op deze wijze kan je een gast een schone handdoek aanbieden. Door het formaat neemt het gastendoekje minder ruimte in de wasmachine en handdoekenkast in beslag.

Bad textiel

Washandjes

Wellicht is een uitleg hier overbodig, omdat de meesten met een washandje bekend zijn. Toch een korte maar krachtige uitleg van een washandje: deze kan je gebruiken om je hand in te steken en jezelf vervolgens te wassen.

WC-Matten

Een wc-mat leg je uiteraard om of onder je toilet in de badkamer. Het mooist is natuurlijk wanneer deze matcht met je badmat. Daarnaast kan je de kleur van je handdoeken, washandjes, etc. subtiel terug laten komen in je badmat en wc-mat.

Badmatten

Een badmat leg je in het midden van je badkamer, voor je douche of voor je bad. Op die manier kan je jezelf afdrogen zonder dat de vloer enorm nat wordt. Daarnaast zorgen mooie badmatten ervoor dat je badkamer opfleurt en minder ‘kaal’ lijkt!

Badmat

Matchende artikelen

Je hebt waarschijnlijk het sanitair en de badkamer accessoires zorgvuldig uitgekozen zodat deze qua stijl op elkaar aansluiten. Zeg nu eerlijk, dan is het toch zonde wanneer je allerlei verschillende kleuren badtextiel artikelen hebt? Laat daarom de verschillende soorten handdoeken en washandjes altijd met elkaar matchen. Zorg er daarnaast voor, zoals eerder gezegd, dat je in je wc-mat en badmat op zijn minst subtiel de kleur van de handdoeken en washandjes terug laat komen. Met deze tips zorg je er voor dat je badkamer helemaal af is!