Het FSC keurmerk

Een leuke houten tafel, een lounge set voor in de tuin of een keuken van eikenhout, leuk idee! Maar hoe weet je of de houten panelen die jij hiervoor gebruikt wel FSC gekeurd zijn en waarom is dit keurmerk eigenlijk zo belangrijk?fsc

In de tropische bossen in de Zuid-Amerikaanse Amazone, het Afrikaanse Congobekken en Zuidoost-Aziƫ, worden dagelijks nog lukraak vele bomen gekapt. Omdat bomen erg belangrijk voor mensen en dieren zijn en het kappen van bomen daarnaast een grote rol speelt op de klimaatverandering is het belangrijk dat bomen niet zomaar meer gekapt worden. Om te voorkomen dat er te veel bomen worden gekapt is het FSC keurmerk in het leven geroepen. Het FSC keurmerk is een wereldwijd keurmerk, dat ervoor zorgt dat door middel van verantwoord bosbeheer, voldoende bossen behouden blijven. Het leefgebied van planten en dieren wordt op deze manier beschermt. Daarnaast zorgt het FSC keurmerk ervoor dat het hout op een veilige manier gekapt wordt. Voor elke boom die wordt gekapt wordt een nieuwe boom geplant, die 30 jaar met rust gelaten wordt, zodat het bos kan herstellen en er vervolgens weer geoogst kan worden. Het gekapte hout wordt tijdens het gehele proces, van kappen tot verkoop, continu gecontroleerd door een onafhankelijke gecertificeerde. Door dit verantwoorde beleid, zorgt FSC ervoor dat er altijd voldoende bos, hout en papier is om te gebruiken, maar ook dat er genoeg bomen zijn voor mens en dier.

Zeker weten of jou massieve meubelpanelen FSC gekeurd zijn?
FSC hout kun je herkennen aan het FSC keurmerk. Dit keurmerk is te herkennen aan de hand van het logo, het FSC-webadres, de label titel, label tekst en het FSC keurmerk licentie code op de verpakking van het product.

Wil jij panelen van hout met het FSC keurmerk? Kijk op woodstockpanelen.nl