Welke gevaren ongedierte kan vormen in uw huis

Er kunnen verschillende problemen ontstaan als gevolg van ongedierte in huis. Denk bijvoorbeeld aan schade als gevolg van muizen of ratten! Muizen en ratten kunnen kabels door proberen te bijten, kunnen het isolatiemateriaal tussen uw muren aantasten, enzovoorts. Niet alleen kost het herstel van dergelijke schade veel tijd. Ook kunnen er als gevolg van de schade gevaarlijke situaties ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een kortsluiting binnen uw woning. Reden genoeg om tijdig voor de bestrijding van ongedierte in huis te zorgen. In dit artikel vertellen we u meer over schade die door ongedierte veroorzaakt kan worden.

muizen bestrijden

Niet alleen kan er een fysieke schade ontstaat als gevolg van ongedierte in huis. Ook kan ongedierte invloed hebben op uw gezondheid. Denk aan ziektes die mee naar binnen worden genomen.

Ongedierte als gevolg van de houtworm

Naast muizen en ratten kan ook de houtworm voor een ernstige schade zorgen. Een houtworm is een verzamelterm voor de larve van een tor of kever. Het diertje voedt zichzelf met het hout uit een stoel, kast of bijvoorbeeld vloer. Als gevolg hiervan zullen deze houten constructies verzwakt worden.

Tip: controleer meubels en houten planken uitgebreid op de aanwezigheid van houtworm, alvorens u het hout in huis gebruikt. Op deze manier verkleint u de kans op schade als gevolg van de houtworm. Ook is het verstandig om houten constructies preventief met beits in te smeren.

Hulp bij de bestrijding van ongedierte

Om de kans op schade te voorkomen, kan het slim zijn om een professionele ongediertebestrijding in te schakelen. De ongediertebestrijding beschikt over verschillende milieu- en diervriendelijke oplossingen, die het ongedierte binnen uw woning zullen bestrijden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van hitte en kou. Ook het gebruik van beits is een voorbeeld van een dier- en milieuvriendelijke oplossing. Beits werkt vaak echter preventief tegen houtworm. Mocht de houtworm al in houten constructies zitten, dan heeft beits vaak nauwelijks nog effect.