Woonkamer inrichten volgens de landelijke stijl

De landelijke stijl heeft een lange tijd een saai  en tuttig imago gehad, maar eigenlijk is de landelijke stijl heel warm, knus en trendy. Zolang je het op de juiste manier aanpakt. Vaak wordt er verwacht dat een landelijk interieur vol zit met opvallende meubels, maar dit is totaal niet het geval. Bij de landelijke stijl zijn de meubels juist wat sober, maar uiterst functioneel. Bij een landelijk interieur wordt onder andere gebruik gemaakt van een grote bank en fauteuils.  Het is belangrijk om de juiste materialen, kleuren en meubels te combineren, waardoor je een landelijke sfeer creëert. Hoe richt je jouw woonkamer in volgens de landelijke stijl? Hieronder enkele tips om je woonkamer dat landelijke tintje te geven!

Tip 1 Kleuren

Om een landelijke sfeer te creëren is het belangrijk om lichte kleuren te gebruiken voor onder andere de muren. Denk aan kleuren als grijs, bruin, gebroken wit, beige en zandkleuren. Deze kleuren versterken de landelijke sfeer, zo ook blauwtinten. Om een knus effect te creëren kun je lange gordijnen met een lichte kleur gebruiken. De gordijnen maken je woonkamer af. Een voorkeur qua vloer is vanzelfsprekend hout of een gietvloer.

Tip:  Heb je een kleine woning en wil je dat je woonkamer breder lijkt? Let de planken dan in de breedte neer.  Voor meer tips kijk dan naar ons blog kleine woonkamer inrichten.

Tip 2 Natuurlijke materialen

Voor een landelijk interieur zijn natuurlijke materialen ideaal zoals hout, koper, stof en beton. Denk aan een houten vloer of tafel. Je kunt ook gebruik maken van robuuste houten meubels.  Wil je weten hoe je hout in je woning kunt gebruiken? Bekijk dan het blog hout in je interieur verwerken. De grote stoffen bank hoort ook zeker in de woonkamer met een landelijke stijl. Probeer een goede mix te vinden tussen de natuurlijke materialen, waardoor je de perfecte combinatie krijgt. Probeer vooral geen producten op te poetsen, het gaat juist om dat rauwe randje. Hoe ouder het lijkt, hoe beter!

Tip 3 Decoraties

Decoraties kunnen je huis maken of breken. Om de landelijke stijl te creëren zijn decoraties essentieel. Aangezien je het meest voor lichte kleuren hebt gekozen in de basis producten kun je met je woonaccessoires meer kleur in je woning brengen. Denk aan mintgroen, pastel kleuren of juist knal geel. Deze kleuren zijn erg mooi in je woonkamer als deze vol zit met grijs, wit en zand tinten. Je kunt deze kleuren verwerken in vazen, fotolijstjes bloemen of kussens!  Oude ladders, of deuren kunnen ook gebruikt worden voor decoratie. Het gaat juist om de versleten look. Kijk voor meer tips over het decoreren van je woonkamer naar ons blog verschillende manieren om je woonkamer te decoreren.

Zoek naar decoraties met een ‘oude look’ in bijvoorbeeld een tweedehands winkel. Deze ‘oude look’ decoraties passen perfect bij de landelijke stijl.  Je kunt ook decoraties van aardewerk of een mooi schilderij gebruiken om je woonkamer in te richten volgens de landelijke stijl. Op zoek naar mooie schilderijen in de landelijke stijl? Bekijk dan deze prachtige landschap schilderijen.

Heb je een beter idee gekregen over hoe je jouw woonkamer wilt en kunt inrichten volgens de landelijke stijl? Dan kun je nu eindelijk aan de slag gaan met de tips. Veel plezier!