Zo breng je het buitengevoel naar binnen

tegels

In warme, tropische landen leeft men praktisch buiten. Dat is in onze contreien iets moeilijker. Toch zijn er verschillende manieren om het buitengevoel naar binnen te trekken. Dit zijn alvast enkele suggesties:

Doorlopende tegels

Bij de meeste woningen is de grens tussen binnen en buiten erg duidelijk. In de woonkamer ligt bijvoorbeeld een parketvloer, en op het terras kleiklinkers. Om het buitengevoel naar binnen te brengen zijn doorlopende tegels ideaal. Dat wil zeggen dat je binnen en buiten dezelfde vloerbekleding gebruikt. Tegenwoordig zijn er immers keramische tegels die tegen vriestemperaturen kunnen en ook binnenshuis mooi passen. 

Schuifraam zonder dorpel

Bovenstaande effect wordt nog versterkt wanneer je een schuifraam zonder dorpel plaatst. Bij deze ramen worden de aluminium profielen onder de vloerpas geplaatst. Op deze manier worden ze onzichtbaar. Doe je het schuifraam open, dan lijkt het alsof de woning naadloos overloopt in het terras.

Veel zonlicht

Over ramen gesproken: voor een optimaal buitengevoel is zonlicht super belangrijk. Want met natuurlijk licht toont elke kamer veel luchtiger en ruimer. Voorzie dus grote raampartijen – liefst van vloer tot plafond. Ook dakramen kunnen wonderen doen.

Planten

Planten zijn een must-have in jouw woonkamer. Uit onderzoek blijkt dat ze voor een gevoel van rust zorgen. Bovendien laten planten de grens tussen binnen en buiten vervagen. Zeker wanneer je zowel in de woonkamer als op het terras dezelfde soorten gebruikt.