Zo hang je jaloezieen op

Er zijn tal van goede argumenten om te kiezen voor houten jaloezieën. Als je in huis meer privacy wilt, maar tegelijk ook het zonlicht effectief wilt kunnen tegenhouden, zijn houten jaloezieën een ideale oplossing. Daarbij brengt dit type raambekleding veel sfeer en gezelligheid in huis. Allemaal mooi, die voordelen, maar nadat je hebt gekozen voor houten jaloezieen kopen, begint er een andere uitdaging. Namelijk het goed ophangen en monteren van de jaloezieen. Hoe je jouw nieuwe jaloezieen stevig en goed ophangt, lees je hieronder.

Markeren van de breedte en bevestigen van de montagebeugels

Voordat je de jaloezieen bevestigt, is het aan te raden om de deze goed centraal te plaatsen op de plek waar ze moeten komen en de uiteinden af te tekenen. Meet de uiteinden uiteraard waterpas af. Zo weet je zeker dat de jaloezieën goed recht komen hangen. Kies al naar gelang voor een in de dag montage of een op de dag montage. Bevestig de montagebeugels op de goede plekken. Houd deze op de goede plek en zet streepjes bij de uiteinden om de juiste positie af te tekenen. Als er meerdere beugels gebruikt worden, moeten deze gelijkmatig worden verdeeld. Zorg voor exact dezelfde afstand tussen de bevestigingsbeugels. Gebruik je een enkele beugel voor bevestiging, maak deze dan altijd tien centimeter vanuit het midden vast.

Het aanbrengen van de jaloezieën in de bevestigingsbeugels

Hierna is het tijd om de installatie vast te klikken in de beugels. Maar klik eerst de twee opzetsleuven op de bovenkant van de jaloezieen. Welke dit zijn staat aangegeven in de gebruikershandleiding. Om later de jaloezieen aan de bovenzijde af te werken door een afsluitstuk vast te klikken. Hierna kun je de houten jaloezieen vastklikken in het frame en vervolgens de beugels sluiten.

De kooflijst, fixeersteunen en koordhouder vastmaken

De volgende stap in het montageproces is het vastmaken van de zogenoemde kooflijst. Monteer de kooflijst en let op dat je bij op de dag montage eveneens de zijkanten van de kooflijst vastzet. Als de kooflijst vast zit, klik je het afsluitstuk op de bovenkant van de jaloezieën. Daarna moet je nog de fixeersteunen monteren, evenals de koordhouder. Zorg ervoor dat de koordhouder minimaal 1,6 meter boven de grond komt te hangen. Zodat (kleine) kinderen er niet bij kunnen komen!

Schakel eventueel een ervaren monteur in!

Heb je geen vertrouwen in het zelf monteren van jouw houten jaloezieën? Dan kun je natuurlijk ook, al zal dat tegen een meerprijs zijn, gebruikmaken van de ervaring en diensten van een monteur. Hiervoor betaal je wat extra, maar je weet dan wel zeker dat jouw jaloezieën strak en netjes gemonteerd worden en er jarenlang tegenaan kunnen!