Zo pak je een home-makeover aan

Veel mensen vinden het erg leuk om hun interieur af en toe te veranderen. Zo blijft hun inrichting helemaal in stijl van de laatste trends en wordt het huis ook niet saai. Veel mensen lopen rond met het idee van een home-makeover, maar hoe pak je zoiets eigenlijk aan?

1. Het kiezen van een thema
Je geeft je huis een makeover omdat je iets anders wil. Misschien is je huis nu wel heel kil en wil je een wat landelijker gevoel hebben bij het huis. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je het allemaal heel erg rommelig vindt en dat je juist iets meer rust en regelmaat wil in je inrichting, in dit geval is het slim om te kiezen voor een inrichting die een beetje neigt naar het industriële.

2. Inspiratie opdoen
Vervolgens ga je natuurlijk inspiratie opdoen. Misschien kan je een moodboard maken, of gewoon een bezoekje doen aan de plaatselijke Ikea. Het is ook belangrijk om voor jezelf te beslissen wat er allemaal weg moet qua meubilair en wat je houden wil.
Het is slim om alvast te kijken wat je allemaal wil en dit ergens voor jezelf te noteren.

3. Wat doe je met hetgeen dat weggaat?
Er zal natuurlijk altijd iets zijn qua meubilair en accessoires dat weggaat. Soms heb je geluk en heb je al iemand gevonden die het wil hebben of zelfs overkopen. Vaak is dit niet het geval en zit je een tijdje met dubbel meubilair. Je kunt dan gemakkelijk een goederenopslag huren zodat je niet met dubbel meubilair zit thuis. Alles wat je in deze goederenopslag doet kun je dan later verkopen of weggeven aan vrienden, familie of kennissen.

4. Accessoires
Een inrichting staat vaak met de accessoires die je er neerzet. Het is ook erg belangrijk dat jij jouw huis een beetje persoonlijk maakt. Dit is bijvoorbeeld heel gemakkelijk te doen met foto’s. Door al simpelweg wat fotolijstjes op te hangen kun je jouw huis een hele persoonlijke touch geven.