De grootste tegeltrends van 2018

Tegels zijn een standaard in vrijwel ieder huis. Of je ze nu in de keuken gebruikt of in de badkamer: dankzij de veelzijdige kleuren en vormen kan je alle kanten op. Op websites zoals Totaaltegel kom je allerlei verschillende stijlen tegen, maar wat zijn nou de nieuwste trends? Dit zijn de populaire tegelstijlen die je in 2018 kunt gaan verwachten:

Mediterrane elementen

De mediterrane kust is de plek waar veel mensen de rust en de zon opzoeken. Deze zomerse sfeer kan je ook in huis halen met de mediterrane trend die in 2018 opkomt. Tegels gemaakt van terracotta passen perfect bij deze stijl en geven je woning een warme sfeer. Ga je liever voor iets dat uitdagender is? Dan kan je kiezen voor tegels met een patroon die de ruimte een leuk accent geven. Je kunt natuurlijk voor ieder type patroon kiezen, maar een zuidelijk patroon past uiteraard het beste bij deze mediterrane trend.

tegeltrends 2018

Moderne tegels

De moderne stijl is nog steeds helemaal in. Je kunt dus ook tegels voor je woning kiezen die met de nieuwste moderne trends spelen. Een leuke manier om simpele witte tegels levendiger te maken, is door de voegen een contrasterende kleur te geven. Dit samenspel tussen wit en zwart is ontzettend modern en oogt bovendien erg fris. Een andere tegeltrend van 2018 is juist weer het omgekeerde: zwart op zwart. Zwarte tegels met zwarte voegen geven een muur een ontzettend strakke en moderne uitstraling. Om het levendig te houden kan je kiezen voor tegels in een unieke vorm.

Een beetje kleur

In de meeste woningen worden tegels gebruikt in neutrale kleuren. Dit past namelijk bij vrijwel iedere stijl, of je nu een landelijke, moderne of industriƫle woning hebt. Toch is het leuk om ook af en toe met kleur te spelen. In 2018 kan je weer helemaal losgaan, want tegels in felle kleuren zijn weer in. Je hoeft niet een hele muur te bekleden met deze tegels, want je kunt ook kiezen voor een vrolijk accent. Wil je twee trends met elkaar combineren? Kies van voor gekleurde terracotta tegels in je keuken of badkamer. Ze stralen warmte uit en geven je woning ook wat extra kleur.