Zomerse kleuren in je woonkamer

Eindelijk is het koude winterweer voorbij en kunnen we ons gaan klaarmaken voor de lente en uiteindelijk de zomer. Lange zomeravonden doorbrengen in de tuin en overdag, op het heetst van de dag, even afkoelen in je frisse woonkamer. Natuurlijk wil je dat de zomer voortleeft in je woonkamer, zodat je dit gevoel kan blijven vasthouden. Het gebruik van kleuren, zoals geel, groen en lichtblauw, is hierbij ontzettend belangrijk. Maar hoe kan je er op een mooie manier voor zorgen dat deze kleuren terugkomen in je woonkamer?

Fauteuil
Een fauteuil is een super praktische en mooie manier om het accent te leggen op een bepaalde kleurstelling. Het leuke aan fauteuils is dat deze in heel veel vormen en kleuren te koop zijn en je dus altijd een leuk model kunt vinden. Mocht je een fauteuil een beetje te standaard vinden, denk dan eens aan een zitzak, deze zijn ook erg leuk om bepaalde kleuren naar voren te brengen.

Planten
De kleur groen speelt een ontzettend belangrijke rol bij het bepalen van een zomerse sfeer. Planten en bloemen zijn de beste manier om deze kleur terug te laten komen in je interieur. Wanneer je geen tijd hebt, of een beetje vergeetachtig bent, dan bieden kunstplanten een oplossing. Deze zijn over het algemeen wat minder prijsvriendelijk dan echte planten, maar dit verdient zich terug aangezien kunstplanten ook een stuk langer mee gaan.

Woonaccessoires
In woonwinkels zijn er hele afdelingen gewijd aan kleine prulletjes waarmee je jouw interieur kan opvrolijken. Denk hierbij aan leuke bloempotten, vazen, spiegeltjes of kaarsen. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos: ga gerust een keer naar de woonboulevard om inspiratie op te doen.

Schilderijen
Met schilderijen of andere muurdecoratie kan je de sfeer in een kamer ontzettend goed bepalen. Omdat dit vaak op ooghoogte hangt, springt het meteen in het oog. Daarom kan je met de kleuren in het schilderij goed accenten aanbrengen in je woonkamer.