3 TIPS OM TE GENIETEN VAN JE TUIN.

Heerlijk wonen kan op veel verschillende manieren en is per persoon verschillend. Er is niet altijd veel luxe voor nodig, een lekkere bank, mooie keuken kan al genoeg zijn. Toch wordt een tuin vaak gezien als een onderdeel waarop je juist wel heel trots bent of juist niet. Hier komen 3 tips die ervoor zorgen dat je (nog meer) van je tuin gaat genieten!genieten van je tuin

Tip 1: Maak je tuin je eigen

De eerste tip is er een die per persoon kan verschillen. Als je van je tuin wil leren genieten, dan moet je jouw tuin je eigen maken. Bij de een kan het zijn door zoveel mogelijk bloembollen te planten en lekker bezig te zijn in je tuin, voor de ander is het de hele tuin bestraten zodat je er niet veel werk aan hebt en lekker van kunt genieten. Je moet doen waar je je fijn bij voelt, want je kunt nooit genieten van je tuin als hij niet voelt als die van jouw.

Tip 2: Groen doet goed

Uit onderzoek is gebleken dat de kleur groen rustgeven werkt, dit zorgt ervoor dat je je goed kunt ontspannen. Het is dus voor iedereen goed om zoveel mogelijk groen in hun tuinen te hebben. Mocht je geen zin hebben om steeds in je tuin te moeten werken, dan kun je ook kiezen voor groene planten die nauwelijks tot geen tijd nodig hebben. Planten die hier voor geschikt zijn, zijn onder andere de geranium sanguineum (bloedooievaarsbek), naaldvaren, hosta, brunnera macrophylla (het vergeet-mij-nietje) en leliegras.

Tip 3: Altijd droog in je tuin

Als het regent ga je natuurlijk niet in je tuin zitten en kun je er ook een stuk minder van genieten. Wil je het uiterste uit je tuin halen? Plaats dan een veranda of pergola. Dit is een overkapping die ervoor zorgt dat je, zelfs als het regent, droog in je tuin kunt zitten. Mocht het nu heel warm zijn onder je veranda, dan kun je door middel van een veranda zonwering of een pergola zonwering deze warmte wegnemen en blijven genieten!