Je droomtuin aan laten leggen

Iedereen wil wel genieten van een prachtige tuin achter het huis, maar niet iedereen kan en wil zelf een complete tuin aanleggen. Als je je droomtuin aan laat leggen door een vakkundige tuinier kun jij heerlijk genieten van de rust die dat biedt. Door de perfecte combinatie van verschillende kleuren wordt je tuin een plek waar je volledig tot rust kunt komen. Heb jij een tuin waar enorm veel in moet gebeuren of zie je door de bomen het bos niet meer? Een vakkundig tuinier kan van elke tuin een paradijs maken.tuin en bloesem boom

Verschillende mogelijkheden

Er zijn ontzettend veel verschillende stijlen mogelijk in een tuin. Er is daarom voor iedereen een perfecte tuin aan te leggen die volledig voldoet aan alle wensen en behoeftes. Hieronder vind je enkele voorbeelden.

  • De klassieke stijl. Een tuin die is aangelegd in een klassieke stijl heeft vaak veel structuur. Alle struiken en hagen zijn strak gesnoeid en alles is perfect onderhouden.
  • Een moderne stijl. In een moderne tuin wordt veel rekeningen gehouden met het buitenleven. Hierbij kun je denken aan een strak terras, maar tegenwoordig zie je ook vaak kunstgras terug in een moderne tuin. Kunstgras is inmiddels bijna niet meer de onderscheiden van echt gras. Bovendien is kunstgras voordelig, vraagt het weinig onderhoud en is het erg duurzaam.
  • Een tuin in Japanse stijl. Een Japanse tuin straalt rust uit. Je vindt er veel organische vormen. Ook waterpartijen en bamboe zie je hier vaak terug.
  • De English cottage stijl. In deze tuinen vind je vaak romantische kronkelpaadjes en tal van kleurrijke, bloeiende planten. Daarnaast vind je er vaak verschillende niveaus en intieme zithoekjes.

Ben je benieuwd geworden wat de mogelijkheden zijn voor je eigen tuin? Oriënteer je dan eens op het grote aanbod van verschillende tuinstijlen en laat een tuin aanleggen die voldoet aan al je wensen. Het is ook mogelijk om een tuinontwerp te laten maken. Zo krijg je een goed beeld van hoe je tuin eruit komt te zien.

Helemaal naar wens

Planten maken ons gelukkig. Een mooie tuin creëert rust en biedt inspiratie. Een tuin brengt echter tal van andere voordelen met zich mee.

  • Een tuin is een plek waar je je terug kunt trekken uit de drukte. Wanneer je tuin aan al je wensen voldoet is het de ideale plek om even helemaal tot rust te komen.
  • Het is een plek voor gezellige activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een barbecue met vrienden en familie.
  • Een rustgevende tuin helpt tegen stress. In een mooie tuin komt je geest even helemaal tot rust.
  • In een tuin worden de geluiden van de buitenwereld gedempt.

Grassoorten
Veel tuinen hebben een gazon. Je kunt kiezen voor een gazon van echt gras, maar je kunt ook kiezen voor kunstgras. Kunstgras biedt verschillende voordelen. Zo heeft kunstgras vrijwel geen onderhoud nodig. Het laten leggen van kunstgras is echter wel duurder dan het laten leggen van een gewoon gazon. Wanneer je kiest voor een gewoon gazon zijn er verschillende opties. Zo kun je kiezen voor een sport-, speel,- of siergazon. Er is ook speciaal gras dat geschikt is voor locaties waar veel schaduw is. Elke type gazon heeft zijn eigen kenmerken.

Bron: https://www.tuinenkunstgras.nl/