3x effectief gebruik maken van de ruimte

Het internet staat vol kleine trucjes hoe je zo efficiënt mogelijk gebruik kan maken van een kleine ruimte. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van spiegels en het gebruik van lichte kleuren voor het optische effect. Maar wat als je het echt goed wilt aanpakken en letterlijk ruimte wilt creëren? Bekijk deze 3 tips.

  1. Laat vloerverwarming plaatsen

Een radiator is altijd een onding in een ruimte; neemt ruimte in beslag en je kan er ook nog eens niets voor plaatsen. Kortom, de radiator moet de deur uit en vloerverwarming gaat erin. Er zijn twee soorten vloerverwarming: elektrische vloerverwarming en warm water vloerverwarming zoals het infrezen van vloerverwarming of noppenmatten. Vloerverwarming gaat je niet alleen meer ruimte opleveren, in veel gevallen gaat de energierekening ook nog omlaag. Je gaat namelijk efficiënter de gehele oppervlakte van de ruimte verwarmen waardoor de thermostaat enkele graden lager gezet kan worden.

  1. Kies voor een raambalkon

Op een hoger gelegen verdieping biedt een dakkapel uitkomst. Tegenwoordig zijn er alleen veel meer soorten dakkapellen bijgekomen, die je nog meer voordelen bieden. Zo kun je ervoor kiezen om voor een compleet glazen dakkapel te gaan, zodat je lekker veel lichtinval in de kamer krijgt en daar een leuk zithoekje kan creëren. Maar heb je wel eens gehoord van een raambalkon? Onderstaand zie je een voorbeeld van een raambalkon. Op deze manier krijg je er nog meer ruimte bij en geniet je lekker van het zonnetje op je eigen balkon, een mooie extra.

aluminium balkon

https://nl.pinterest.com/pin/441071357226623190/

  1. Maak multi-functionele meubels

Er zijn altijd ruimtes in huis waarvan we denken dat we er niets mee kunnen, denk bijvoorbeeld aan:

  • de ruimte onder een trap: opbergkast of een bureau
  • de ruimte onder het bed: kledingkast of zelfs een zitje
  • de ruimte onder je eetkamerstoelen: opberghokjes

Voor alles is een functie te bedenken. Weinig ruimte, vraagt om creativiteit en dat is bij onderstaand voorbeeld goed gelukt. Denk daarnaast aan welke meubelen je eventueel zou kunnen opklappen, bijvoorbeeld een tafel die je tegen de muur opklapt en eruitziet als een schilderij. Een tafel heb je niet de gehele dag nodig en wat je niet nodig hebt, dat berg je op.

heerlijk wonenhttps://nl.pinterest.com/pin/345229127664169471/