5 TIPS VOOR ALS JE ZELF GAAT VERBOUWEN

Heb je plannen om het huis eens flink onder handen te nemen, zoals bijvoorbeeld een kamer uitbreiden of renoveren? Met deze tips kan je alvast een goede voorbereiding treffen voor een goede vooruitgang.

Bedenk een plan van aanpakverbouwing

Des te groter de klus gaat worden, des te meer is het belangrijk om een goed plan uit te werken hoe je alles gaat aanpakken. De kans dat je hulp nodig gaat hebben is groot mits je in aanzienlijke tijd de klus wilt klaren. Vergeet niet dat als je aan de buitenkant van je huis klust, je rekening moet houden met het weer en er sowieso vertraging kan optreden. Vaak kan het goed zijn om hulp in te schakelen van mensen met ervaring. Calculeer dit ook dus in je budget.

Materialen

Wanneer je een plan van aanpak hebt, kan je alle materialen gaan halen bij de bouwmarkt om zo goed aan de slag te kunnen. Vaak heb je zelf niet de machines die nodig zijn voor het zagen, bewerken en noem maar op. Deze machines kan je meestal huren, maak hier dus ook gebruik van. Een machine kopen is vaak duur en je gebruikt ze na de klus waarschijnlijk weinig of helemaal niet meer.

Vervoer

Wanneer je grootse plannen hebt, houd dan ook rekening met het vervoer. Je wilt waarschijnlijk je auto niet volgooien met allerlei spullen waar je interieur door beschadigd. Haal een aanhanger om alles te vervoeren. Ook deze kan je voor een goede prijs huren voor een dag.

Container

Wanneer je groots gaat verbouwen heb je natuurlijk ook te maken met veel houtwerk, stenen en andere vuilnis wat opgeruimd moet worden. Het beste kan je hier een container voor huren om alles in weg te gooien. Als de ruimte dit niet toelaat, kan je ook de aanhanger hiervoor gebruiken.

Rolsteiger

Bij het werken aan je gevel van het huis heb je een goede hulp nodig om overal bij te kunnen komen. Het beste gebruik je hiervoor dus een praktische rolsteiger. Deze zijn veilig en zeer stabiel in gebruik, ideaal voor jouw klussen dus.