5 tips voor een tuin waar je ook in de herfst van kan genieten!

De tuin is dan wel de plaats die vooral met de lente en zomer geassocieerd wordt – er is geen enkele reden waarom je ook niet tijdens de herfst van een mooi terras en gazon zou kunnen genieten! Als je het beste uit je tuin wil halen, dan is het echter wel belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt.

Wat je precies kan doen om je tuin herfstklaar te maken, is een vraag die een duidelijk antwoord behoeft. De volgende vijf tips kunnen je zeker en vast helpen om dat te bereiken!

De vijf beste tips voor een gezellige tuin in de herfst

1. Warme kleuren herfst tuin

Wat je ook doet om je tuin gezelliger te maken tijdens de herfst, het is een goed idee om te kiezen voor warme, herfstige kleuren. Van ligzetels onder het terras tot decoratie in de bomen, de herfst kenmerkt zich door een heel anders kleurenpalet dan in de zomer. Warm bruin en rood terug laten komen in je inrichting is een grote stap in de richting van een gezellige tuin!

2. Onderhoud de tuin goed 

Een andere goede manier om meer van je tuin te kunnen genieten, is door deze goed te onderhouden. Hoewel het bijenharken van bladeren tijdens de herfst misschien overbodig mag lijken, is het wel de moeite waard als je van een mooi panorama wil kunnen blijven genieten. Desnoods schakel je de hulp in van een tuinier!

3. Een verzameling brandhout 

Brandhout verzamelen en opstapelen is niet enkel een goed idee omdat je de tuin er gezelliger mee maakt, het is ook een goede voorbereiding voor de koude winter. Degelijk brandhout kan je vinden bij heel wat gespecialiseerde aanbieders, waaronder Openhaardhout-gigant.nl!

4. De juiste verwarming 

Een andere goede manier om de tuin knusser te maken tijdens de herfst is door goede verwarming te kiezen. Dankzij staande radiatoren die op elektriciteit of hout werken kan je zelfs als het kouder wordt nog van je gezellige terras genieten!

5. Voer verbouwingen door 

Ten slotte kan het geen kwaad om hier en daar wat renovaties door te voeren. Een nieuwe haag is altijd leuk tijdens de herfst, of waarom je terras niet vernieuwen? Dergelijke zaken zullen alleen maar bijdragen aan de uitstraling van de tuin tijdens de herfst!