Halmeubels

Meubels voor in de hal is vaak een ondergeschoven kindje als het gaat over interieur. De woonkamer, slaapkamer en badkamer komen veelvuldig aan bod op interieur websites en woonbladen, maar halmeubels niet zoveel. Dit komt om dat de hal in veel woningen niet van een grote afmeting is en je er daarom niet veel aan meubels kwijt kunt. Toch is de hal wel het entreegedeelte van de woning en als het ware ook een visitekaartje. Het loont dus om toch eens een beetje aandacht te besteden aan de verschillende meubels voor in de hal.

Kapstokhalmeubels

Van alle halmeubels is de kapstok wel het meest benodigde meubel in de hal. Bij binnenkomst in de hal trekken mensen hun jas, sjaal, hoed en eventueel schoenen uit en dat moeten ze direct kwijt kunnen. Wel soort kapstok je neemt, is vooral afhankelijk van de grootte van je hal. Heb je een hele grote en brede hal dan staat een staande kapstok heel mooi. Bij een dergelijk grote hal kun je van de kapstok ook een blikvanger maken. Je moet dan op zoek naar een heel speciaal ontwerp staande kapstok. Er zijn tegenwoordig genoeg design kapstokken te koop in allerlei prijsklassen. Is je hal juist heel klein en smal, dan is het verstandig om voor een wandkapstok te gaan. Ook hier zijn weer veel verschillende designs te koop. Een wandkapstok zelf maken is ook niet zo moeilijk en wanneer je het heel simpel wilt aanpakken, monteer je gewoon een paar haken aan de wand.

Opbergruimte

Vooral in een krappe hal wil het wel eens lastig zijn om kastruimte te creëren. Toch zijn er allerlei slimme oplossingen om toch een deugdelijke opbergruimte in je kleine hal te krijgen. Is je hal zo smal dat er sowieso geen kast in past, dan kun je gaan werken met muurplanken. Dergelijke hallen zijn wel vaak heel hoog, dus als je boven ooghoogte een plank ophangt neemt het geen enkele ruimte in. Er zijn ook systemen te koop, waarbij een lage schoenenkast gecombineerd is met een hoge legplank en een kapstok. Dit is erg praktisch, want je hebt alles in één. Heb je wel ruimte om een kast te plaatsen, ga dan voor een heel stijlvol dressoir. Daar kun je veel in kwijt en de kast is een aanwinst voor de hal. In een echt grote hal, kun je een grote dichte kast plaatsen. Mensen kunnen dan hun jas in de kast plaatsen en de jassen hangen dan niet in het zicht.

Spiegel

Een veel voorkomende gewoonte van veel mensen is om voor vertrek nog even snel in de spiegel te kijken of bijvoorbeeld hun haar of make-up nog goed zit. Een spiegel is dus eigenlijk ook onmisbaar in een hal. Een spiegel wordt meestal aan de wand gehangen, dus het neemt geen ruimte in beslag. Je kunt een kleine spiegel ophangen, waarbij je even snel je gezicht kunt bekijken, maar het is gastvrijer om een grote spiegel neer te hangen. Als visite hun jas weer aantrekt, kunnen ze direct kijken of de jas goed zit. In een grote hal zal een fraaie staande spiegel een blikvanger in de hal zijn.

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/213217363590780153/