Afspuiten en klaar deze lente! Maak je schutting onderhoudsvrij met een composiet schutting

Composiet schutting…een mooi en duurzaam alternatief voor hout

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker: schuttingen die in alles lijken op hout. Ze zien er mooi uit. Het lijkt of ze net geplaatst zijn en hebben een luxueuze uitstraling. Alleen als je de schutting aanraakt en goed bestudeert, zie je dat het geen hout is. Het zijn schuttingen gemaakt van composietmateriaal. Een composiet schutting is gemaakt van vezel versterkte kunststoffen. Doordat deze materialen veel langer meegaan dan hout en hiervoor geen bomen gekapt hoeven te worden, zijn dit soort schuttingen duurzamer en volledig onderhoudsvrij.

woodcomposiet

Composiet schuttingen als tuinafscheiding

Als tuinafscheiding zie je composiet schuttingen steeds vaker. Ze zijn in veel varianten te krijgen. Je hebt schuttingen met hout-look en schuttingen die lijken op stenen muren. Deze erfafscheidingen zijn verkrijgbaar in vele varianten, designs en kleuren. Het assortiment wordt steeds groter en de combinatiemogelijkheden zijn eindeloos. In zo’n erfafscheiding zijn in dezelfde materialen ook tuindeuren te krijgen. Zelfs hang- en sluitwerk, bevestigingsmaterialen tuinpalen, maar ook losse planken behoren tegenwoordig al tot het standaardassortiment van de vakhandel. Deze materialen zijn zonder problemen te verwerken in de tuinafscheiding.

Lange levensduur

Als je bedenkt dat een gemiddelde houten schutting vijf tot zes jaar meegaat en een composiet schutting tientallen jaren, is de keuze snel gemaakt. Bovendien verweert een houten schutting vrij snel.
Een composiet schutting kent dit probleem niet. Daardoor is schutting vrij van onderhoud. Bij een houten schutting ben je elk jaar verplicht verf en verfmaterialen aan te schaffen. Dat kost je toch al gauw ongeveer € 100,–. Bij een levensduur van ongeveer 20 tot 25 jaar voor het composiet materiaal, ben je dus zo’n € 2.000,– tot € 2.500,– extra kwijt.

Een houten schutting lijkt daarom in eerste instantie misschien goedkoper, maar schijn bedriegt. Voor één composiet schutting heb je 3 tot 4 houten schuttingen nodig. Dat betekent dat je, behalve de verf ook nog eens minimaal 3 keer een nieuwe houten schutting moet kopen. Verder moet de oude schutting worden afgebroken, afgevoerd en de nieuwe geplaatst. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om uit te rekenen, dat een schutting gemaakt van composietmateriaal vele malen goedkoper en beter voor het milieu is dan een houten schutting.

Een composiet schutting is een mooie, duurzame en onderhoudsvrije erfafscheiding.