Alle kenmerken van marmer look wandtegels in de badkamer op een rijtje

Marmer wordt weer steeds vaker gebruikt in, vooral, badkamers, toiletten en keukens. Met deze luxueuze uitziende natuursteen kun je namelijk een mooi en rustiek accent toevoegen aan elke ruimte. Marmer is echter erg duur… geen nood, want tegenwoordig zijn er marmerlook wandtegels die niet van het origineel te onderscheiden zijn. Dit type wandtegel is een stuk goedkoper dan marmer en zijn ook een stuk makkelijker om mee te werken. Lees verder als je alles wil weten over dit type wandtegel!

Minimalistische en moderne sfeer

Naast bovengenoemde rustieke of natuurlijke sfeer kun je marmer ook heel goed inzetten voor een minimalistische en moderne sfeer. Zo passen marmeren wandtegels ook erg goed in een Scandinavisch design. Wanneer je kiest voor een wat meer egale marmersoort met minder drukke tekening ontstaat een mooi en rustig beeld in de ruimte. Zo kan een houten wastafelmeubel plots veel meer warmte brengen in een strakke ruimte. 

Wit marmer

Voor de badkamer wordt dan ook meestal gekozen voor wit marmer. Het heeft een fraaie, zachte uitstraling en straalt luxe uit. Dit maakt dat type marmer geschikt voor zowel een moderne als een klassieke badkamer. Je kunt er ook prima vloerverwarming onder plaatsen, wat erg fijn is onder een tegelvloer, zeker in de badkamer.

Verschillende kleuren en patronen

Marmer is een natuursteen en bestaat uit gestold gesteente zoals bijvoorbeeld lava of magma of versteende afzetting zoals zand, klei of kalk. Het wordt gewonnen in groeven die over de hele wereld verspreid zijn. Afhankelijk van de groef, verschillen deze natuurstenen in kleur en tekeningen. Ook bij marmerlook tegels zien we tegenwoordig een verscheidenheid aan kleuren en patronen. Van roodbruin, tot taupe, zandkleur, beige, zwart, wit en grijs. Deze laatste drie kleuren worden het meest toegepast. Kenmerkend voor deze natuursteen zijn natuurlijk de fraaie tekening van de aderen en kristalstructuur. Om dit extra te benadrukken worden de tegels vaak gepolijst. Zo krijgen de stenen een luxe uitstraling die goed past binnen zowel een klassiek als modern en strak interieur.  

Mix van verschillend ‚marmer’

Wanneer je kiest voor een mix van verschillende kleuren en soorten marmer looks ontstaat er een mooie warme, natuurlijke sfeer die je alleen met natuursteen kunt creëren in je badkamer. Zo kun je een accentwand van marmer achter de douche plaatsen en het bad in grijs marmer uitvoeren en op die manier zijn tal van combinaties mogelijk. Voor ieders wat wils dus!