Op welke manier kun je een verbouwing aan je woning het beste financieren?

verbouwing

Al een tijdje loop je rond met het idee om je woning te verbouwen. Sinds dat je je huis vier jaar geleden hebt gekocht, heb je geen bijzondere verbeteringen aangebracht en je hebt nu toch wel een aantal dingen op de verlanglijst staan. Zo wil je graag de keuken moderniseren en je wilt de woonkamer uitbreiden door een extra gedeelte aan je woning aan te bouwen. 

Je hebt je de afgelopen maanden inmiddels goed ingelezen en met een bevriende architect gekeken naar de verschillende mogelijkheden om de verbouwing zo goed mogelijk uit te voeren. Naast het verder verfijnen van je plannen, heeft dit je ook geholpen om een goed idee te krijgen van wat de verbouwing zo ongeveer zou kunnen kosten. Iets wat niet onbelangrijk is, aangezien je voor de veranderingen die je door wilt voeren toch een degelijke financiering nodig hebt. 

Er zijn verschillende manieren om een verbouwing te financieren

Daarom dat je ook bent gaan kijken naar de financieringsmogelijkheden om geld lenen voor verbouwing. Je hebt natuurlijk spaargeld opzij gezet, maar je zult daarnaast ook een lening moeten afsluiten om de verbouwing volledig te kunnen financieren. Na het nodige zoeken op het internet heb je inmiddels besloten dat je zult moeten kiezen tussen een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. 

Het verruimen van je hypotheek is natuurlijk ook een mogelijkheid, maar de kosten hiervoor lijken toch aanzienlijk hoger te zijn, dan wanneer je kiest voor een van de andere twee mogelijkheden. Zo heb je bij een persoonlijke lening of doorlopend krediet namelijk geen bijkomende kosten voor de notaris, taxatie of advies, iets wat bij het verruimen van een bestaande hypotheek wel het geval is. 

Een persoonlijke lening of doorlopend krediet worden veel gekozen

 Maar wat is nou de beste optie van de twee? Bij een persoonlijke lening voor een verbouwing leen je eenmalig een bedrag tegen een vaste rente. Dit bedrag betaal je vervolgens af in vaste van te voren afgesproken termijnen. Wanneer je de lening gebruikt om je woning te verbeteren, is deze bovendien fiscaal aftrekbaar. Op deze manier ben je dus nog een stuk goedkoper uit. 

Wanneer je kiest voor een doorlopend krediet, spreek je van te voren een bepaalde kredietlimiet af. Je kunt tot dat bedrag onbeperkt geld opnemen. Vanzelfsprekend betaal je alleen rente over het door jou opgenomen bedrag. De looptijd is echter onzeker en daarom is ook de rente variabel. Bovendien kun je de rentekosten fiscaal niet aftrekken. Maar als je van te voren geen goed idee hebt over wat een verbouwing gaat kosten, kan dit toch een goede manier zijn om er zeker van te zijn dat je de verbouwing succesvol af kunt ronden. Je kunt immers beter wat geld achter de hand hebben voor onverwachte uitgaven, dan dat je zonder komt te zitten wanneer de kosten oplopen en je de verbouwing niet kunt afronden. 

Waar dien je rekening mee te houden als je een keuze gaat maken?

Aangezien je na de gesprekken met je bevriende architect een goed idee hebt van wat de verbouwing zo ongeveer zal gaan kosten, lijkt het afsluiten van een persoonlijke lening je waarschijnlijk toch de beste manier om de verbouwing te financieren. Het kan echter nooit kwaad om vrijblijvend een offerte aan te vragen. Op deze manier kun je er precies achter komen wat de mogelijkheden zijn en aan welke voorwaarden je dient te voldoen. 

Bij krediet.nl kun je kosteloos een offerte aanvragen. Zij werken samen met betrouwbare en goedkope aanbieders van uiteenlopende leningen. Na een eerste online offerte volgt vervolgens een adviesgesprek. Als dit positief verloopt, dien je vervolgens de nodige documenten op te sturen. Wanneer je aan alle voorwaarden voldoet en je aanvraag wordt goedgekeurd, heb je vervolgens het geld binnen twee werkdagen op je rekening, zodat je gelijk aan je verbouwing kan beginnen!