Badkamer make-over tips

Meer licht en ruimte, een andere indeling, meer sfeer. Heeft u ook zin om uw badkamer eens heerlijk een make-over te geven? Lees dan snel verder voor tips over het creëren van een lichte, ruime en sfeervolle badkamer.

Licht en ruimte

Licht is heel belangrijk in de badkamer, net als voldoende ruimte. Vooral in een kleine binbouw douchekraanadkamer is het al snel te donker. Plaats daarom spiegels op de juiste plaats. Spiegels weerkaatsen licht en geven je een gevoel van ruimte. Wie iets meer te besteden heeft, kan ervoor kiezen de tegels te vervangen of de badkamer een lik verf te geven. Wilt u het echt grondig aanpakken? Verander dan de indeling (met behulp van douchewanden, bijvoorbeeld) of de vloer. Let er wel op dat er dan wellicht leidingwerk moet verlegd worden!

Toilet, wastafel en douche/bad

Zitten het toilet, de wastafel en de douche of het bad bij u wel op de juiste plek? U kunt overwegen deze elementen een andere plaats te geven. Wilt u niet de hele indeling veranderen, maar wel meer ruimte creëren? Overweeg dan eens om uw bad te (laten) vervangen door een douche. Ook als u wel alles op z’n plek houdt, zijn er nog ideeën genoeg voor een make-over. Een voorbeeld is een inbouw douchekraan. Een inbouw douchekraan geeft uw badkamer een luxe uitstraling. Met een inbouw douchekraan bent u bovendien sneller klaar met schoonmaken omdat deze veel makkelijker kalkvrij is te houden dan een gewone douchekraan.

Opslag en decoratie

Opgeruimd staat netjes! In een kleinere badkamer is efficiënt opbergen heel belangrijk. Op mooie planken kun je je douchespulletjes overzichtelijk uitstallen. Een klein plantje kan de badkamer vervolgens net een beetje extra sfeer geven.
Maar ook in een grote badkamer is het fijn als alles op z’n plek ligt. Misschien heeft u ruimte voor een mooi badmeubel, zodat u niet alleen de hoogstnoodzakelijke spullen op hoeft te bergen, maar ook nog ruimte hebt voor een paar mooie kaarsen op de kast of een ander decoratief element in een open kast.
Of u nu een kleine of grote badkamer heeft, alvast veel succes met uw make-over toegewenst!