Bescherm je auto met een carport

Carport is meerwaarde voor je huis

Wanneer je een plek zoekt bij je huis voor een auto kies je vaak voor een garage of voor een carport. Je wilt immers graag je auto beschermen tegen slechte weersinvloeden. Denk bijvoorbeeld aan hagelstenen die voor grote schade kunnen zorgen. Tevens zal de auto niet gloeiend heet worden wanneer de temperaturen oplopen tijdens de zomer. Kies je voor een carport dan geeft dit ook nog eens extra uitstraling en waarde aan je huis, het is het overwegen dan ook meer dan waard.

Uitstekend alternatief voor garage

Letterlijk vertaald betekent carport het plaats bieden van onderdak aan de auto. Het is een half open garageconstructie, waarbij de basis bestaat uit houten balken waarop een dak wordt geplaatst. Carports zijn een goed alternatief voor garages omdat ze stukken goedkoper zijn gezien er minder materiaal nodig is. Tevens hoef je niet te kiezen voor een vaste locatie en kan je de stijl en uiterlijk op de woning aanpassen.

Voordelen van een carport

Een carport biedt dan ook voordelen ten opzichte van een garage. Ten eerste is het bouwen ervan goedkoper. Roestvorming zal minder snel voorkomen doordat vocht sneller wordt afgevoerd en ook droogt de auto sneller. Een carport kan daarnaast dienen als een overdekte buitenzitplaats.

carports

Kies voor stijl en uitstraling

Bij het bouwen kies je uit twee opties: Je kiest of voor een plat dak of voor een punt dak. De meeste mensen kiezen over het algemeen voor een plat dak, gezien dit minder werk is en je er minder materiaal voor nodig hebt. Een constructie met een punt dak is eveneens een stuk ingewikkelder. Daarnaast kun je kiezen voor een constructie met open of dichte wanden. Er zijn dus genoeg mogelijkheden waarvoor je kunt kiezen bij het aanbouwen. Wat betreft de stijl en vormgeving is het verstandig om dit aan te laten sluiten op de stijl van het huis. Zo vormt het samen een mooi geheel en geeft dit extra uitstraling, wat tevens voor extra waarde kan zorgen voor je huis.