Buitenverlichting voor een sfeervolle tuin

Buitenverlichting heeft vanzelfsprekend in de eerste plaats een praktische functie, maar met fraai ogende buitenlampen laat je bovendien je tuin er veel sfeervoller uitzien. Het zachte licht van een buitenlamp met een klassieke lamphouder en draagconstructie helpt bijvoorbeeld om een romantische sfeer te creëren die ideaal is voor een zomerdiner in je eigen tuin. Bovendien kan je tegenwoordig kiezen uit tal van verschillende soorten buitenlampen in uiteenlopende stijlen, kleuren en maten. Zo kan je altijd een lamp vinden die precies bij jouw tuin past. Blader bijvoorbeeld eens door het grote aanbod aan buitenverlichting van Nostalux.nl en laat je verrassen door het veelvoud aan mogelijkheden voor klassieke of juist moderne verlichting voor in de tuin.

buitenverlichting

Buitenverlichting aan een muur, paal of heel anders

Doorgaans wordt buitenverlichting aan de muur van een huis bevestigd. Dit is niet geheel onlogisch, aangezien de buitenverlichting nabij het huis veelal nodig is om bijvoorbeeld een deur van buiten te kunnen openen. Voor een sfeervolle tuin, zijn er echter nog tal van manieren om je tuin te verlichten én tegelijkertijd te versieren. Kies bijvoorbeeld voor een lantaarnpaal in klassieke stijl en maak hier de blikvanger van je tuin van. Een klassieke lantaarnpaal kent namelijk tal van versiersels aan zowel de paal als de lantaarn die ervoor zorgen dat niemand deze buitenverlichting voorbij loopt zonder even opzij te kijken. Je kunt bovendien kiezen uit tal van stijlen, van een Parijse tot een Toscaanse uitvoering, zodat de lantaarn altijd goed past bij de rest van je tuininrichting.

Verandalampen voor een knusse tuin

Wanneer je een tuin wil inrichten die vooral een gezellige sfeer uitstraalt, dan zijn verandalampen vaak de ideale buitenverlichting. Zoals de naam al aangeeft, zijn deze hanglampen oorspronkelijk bedoeld voor een veranda (een aan een huis gebouwde overkapping), maar voor een knusse sfeer is het juist ideaal om deze lampen aan de takken van een boom of aan een paal in de tuin te hangen. Door meerdere van deze lampen in elkaars nabijheid op te hangen, creëer je al snel een vrolijke en uitnodigende aanblik van in de lucht zwevende lichtballen. De vele lichten zorgen bovendien voor een ideale plek om ‘s avonds bijvoorbeeld nog even in de buitenlucht een boek te lezen.