JE HUIS DUURZAMER MAKEN

We letten steeds meer op wat we eten. Steeds vaker kiezen we voor biologische producten die beter zijn voor dieren en het milieu. Als we graag goed bezig willen zijn voor de natuur, kunnen we dat natuurlijk veel verder trekken. Want ook je huis is waarschijnlijk een stuk duurzamer in te richten en te gebruiken. We geven je graag een aantal tips.

Voorkom verspilling

Jaarlijks verbruiken we met zijn allen erg veel water. En een groot deel daarvan eigenlijk ook nog eens onnodig. Want ook jij laat de kraan vast wel eens lopen terwijl je ondertussen nog even iets anders doet. Wees je er bewust van wanneer dit gebeurt. Kook bijvoorbeeld een liter water in de waterkoker en giet er koud water bij voor de afwas, zo hoef je de kraan niet te laten lopen tot het water warm is.

Het is eigenlijk een open deur maar het gebeurt nog al te vaak dat er niet zo zuinig met energie omgesprongen wordt. Draai de thermostaat omlaag als je weggaat, zet de verwarming uit in ruimtes waar je nauwelijks gebruik van maakt en zet de thermostaat op de nachtstand als je voor langere tijd op vakantie gaat. Verspilling van energie voorkom je verder door goede dak- en muurisolatie en door enkel glas te vervangen door dubbel (HR++) glas. En denk ook eens aan vloerverwarming!

duurzaam wonen

Maak gebruik van duurzame energiebronnen

Het is een goede investering om zonnepanelen op je dak te plaatsen als je voldoende zon op je dak krijgt. Dat is nu even een investering maar die verdien je op de lange termijn terug doordat je minder vervuilende, fossiele energiebronnen hoeft te gebruiken. Hetzelfde geldt voor een zonneboiler. Gratis warm water door de warmte van de zon, fijn voor het milieu én je portemonnee!

Regenwater kun je hergebruiken met behulp van regenwaterrecuperatie of een grijswatersysteem. Daarnaast zijn er veel apparaten die steeds zuiniger worden in de loop der tijd. De nieuwste hr-ketel is alweer een stuk zuiniger dan die van een paar jaar geleden.

Duurzame materialen

Ben je van plan om te gaan verbouwen? Maak dan gebruik van duurzame materialen die weinig onderhoud nodig hebben. Met producten die geproduceerd zijn op een maatschappelijk verantwoorde manier en zo veel mogelijk van onuitputtelijke, natuurlijke bronnen. En als het even kan, zou je gebruik kunnen maken van tweedehands, gerecyclede materialen. Wist je dat er zelfs huizen zijn die zelf lucht en water zuiveren en afval omzetten in energie?

Wil je graag duurzamer gaan wonen maar ontbreekt het je aan voldoende financiële middelen? Bij een kredietverstrekker als Findio kun je altijd vrijblijvend een offerte aanvragen en kijken wat er voor jou mogelijk is!