Besparen door een goede isolatie

Wie op zoek is naar een hoog rendement op zijn spaargeld is goed beraden om het huis te isoleren. Op die manier bespaar je ieder jaar weer op de energierekening en lach je wanneer de energieprijzen weer eens stijgen.

besparen door een goede isolatie

Isoleren

Uit onderzoek blijkt dat 26% van de warmte via het dak verdwijnt. Heb je daarnaast nog enkel glas dan gaat de helft van de gasrekening letterlijk de deur uit om de buitenlucht te verwarmen. Dit is slecht voor ons milieu en slecht voor jouw portemonnee. Tijd om te isoleren, te beginnen bij de zolder. Een zolder isoleren of laten isoleren gebeurt veelal met glas- of steenwol. Dankzij deze materialen blijft de warmte in huis en gaat de gasrekening fors omlaag. Datzelfde geldt voor dubbel glas. Woon je gehuurd, ga dan in gesprek met de verhuurder. Vaak is deze bereid dubbel glas te laten plaatsen tegen een kleine huurverhoging. Die betaalt zich terug doordat je minder stookt en door dat het behaaglijker wordt in huis.

Winst

Besparen door een goede isolatie is simpel. Laat een Energie Prestatie Certificaat maken en je ziet precies waar de warmte het huis uit gaat. Een EPC is niet duur en levert veel op. Kijk vervolgens welke investering het meest oplevert. Dat is een goed startpunt. Overweeg wat je zelf zou kunnen doen en wat je beter aan de vakman over kunt laten. Isoleren is prima, maar gebeurt dat niet goed, dan kan het vervelende bijwerkingen en kosten met zich meebrengen. Isoleren betekent ook goed kunnen ventileren, zodat er geen schimmels en dergelijke kunnen ontstaan. Gebruik het juiste materiaal, want dat gaat het langst mee en levert het meest op. Besparen op materiaal is vergelijkbaar met geld op een spaarrekening zetten zonder te vragen hoeveel rente de bank biedt. Isoleren is net als sparen of investeren een kwestie van rendement. Wie een hoog rendement wil, moet doordacht handelen en kiest voor vakwerk. Dat levert namelijk het meest op.

Woningvoordeel

Een goede isolatie is een eenmalige investering die kan zorgen voor een aardige daling in de kosten. Op woningvoordeel.nl lees je andere manieren hoe je voordelen kunt behalen bij het wonen.