Moderne woninginrichting

Met woontijdschriften zoals vtwonen, internetsites zoals woninginrichtingonline.nl en foto’s op social media, is het niet altijd makkelijk om nog bij te houden wat de nieuwste trends op woongebied en de hipste inrichtingen zijn. Of je nu je eerste huis inricht, gaat samenwonen of na jaren toe bent aan iets nieuws, hier staat alles uitgelegd over de moderne woninginrichting.

moderne woninginrichting

Strak en modern

Moderne meubels kenmerken zich in de eerste plaats door de strakke belijning en spannende design. Over de vorm en de functie is goed nagedacht bij moderne meubels en inrichting. De gebruikte materiaal zijn vaak glanzend en strak, zoals glas, kunststof, rvs en hoogglans lak. De kleuren zijn vaak neutraal, zoals bruin, zwart, wit of grijstinten, met een accentkleur. De uitstraling een moderne woninginrichting is hierdoor vooral minimalistisch en strak.

Modern interieur

Daarnaast is het een kenmerk van moderne woninginrichting dat er maar weinig meubels in een kamer geplaatst worden. Deze meubels zijn dan echte eye catchers en vaak design of kunst. Ook de gebruikte decoratie is minimaal; enkele moderne schilderijen aan de muur en hedendaagse beeldhouwkunst krijgen daardoor alle aandacht. De vloer bij moderne woninginrichting is vaak of heel strak, zoals linoleum, of juist van natuurlijk materiaal zoals hout of beton. Dit geeft een mooi contrast met de strakke meubels.

Functioneel

Het inrichten van je interieur met een moderne woninginrichting is vooral functioneel. Er wordt gebruik gemaakt van veel kastruimte in de strakke meubels, zodat alle gebruiksvoorwerpen weggeborgen kunnen
worden en niet zichtbaar in het interieur blijven liggen. Ook moderne keukens en badkamers kenmerken zich door strakke lijnen, functioneel ontwerp en modern materiaalgebruik. Hierdoor is een moderne woninginrichting heel geschikt voor mensen die van overzicht en licht en ruimte houden.

Minimalistisch

“Less is more” is een uitdrukking die goed bij een modern interieur past. Weinig meubels van mooie kwaliteit, moderne vormgeving en enkele eye catchers maken van je huis een prachtige moderne woning!