Kortsluiting vakkundig herstellen

Kortsluiting in uw woning zorgt er in de meeste gevallen voor dat de stroom uitvalt. De aarlekschakelaar in de meterkast slaat over, waardoor de stroomtoevoer tegen wordt gehouden. Door de omgeslagen schakelaar weet u in welke groep(en) het probleem zit en dat maakt het voor u een stuk lastiger om de kortsluiting te herstellen.

Geen paniek

Veel mensen raken in paniek bij stroomuitval. Op zich is dat niet zo gek, maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Binnen de korste keren kunt u  er hoogstwaarschijnlijk zelf voor zorgen dat de stroom weer wordt ingeschakeld. Kortsluiting komt in de meeste gevallen tot stand door een defect of niet goed werkend apparaat. De defecte apparatuur vraagt een te grote hoeveelheid stroom, waardoor er kortsluiting ontstaat en uw stroom wordt uitgeschakeld.

Op onderzoek uit

Indien u zelf al weet welk apparaat de kortsluiting veroorzaakt, is het verstandig om de stekker van dit apparaat direct uit het stopcontact te verwijderen. Weet u niet wie de boosdoener is? Loop in dat geval alle apparaten langs die zijn aangesloten op de groepen achter de omgeslagen aardlekschakelaar. Verwijder alle stekkers van deze apparaten, schakel de stroom weer in en stop de stekkers één voor één weer in het stopcontact. Zo weet u binnen de kortste keren waar het probleem zit.

Raadpleeg een elektriciën

Is er geen enkel apparaat dat de problemen veroorzaakt? Dan is het raadzaam om een ervaren elektricienslelystad.nl in te schakelen. Het kan namelijk zo zijn dat de kortsluiting in de groepenkast zit. Probeer niet zelf om uw groepenkast te openen, maar laat dit doen door een vakman. De elektriciën heeft namelijk de bevoegdheid om uw groepenkast te openen en weet hoe hij de kortsluiting moet herstellen. Zo bent u binnen de kortste keren van uw probleem af en kunt u weer lekker verder waar u mee bezig was.