Bestrijd muffe geurtjes in huis

Heb je ook last van muffe geuren in huis? Vaak komt dit door optrekkend vocht in de muur of vocht onder de vloer door slechte ventilatie, een hoge grondwaterstand of lekkage. In de kelder komt hier nog vaak de geur van schimmel bij. Ook in de badkamer kan het door slechte ventilatie muf ruiken of naar riool stinken als het toilet of de wasbak nauwelijks gebruikt worden. Niet alleen in je huis kan je last hebben van muffe geuren, maar ook in de garage. De geur van vocht, vuil, diesel en motorolie komt je tegemoet zodra je de garagedeur open doet. Lees hier alles over hoe je muffe geur verwijderen kan.

muffe lucht in huis

Voorkomen van muffe geuren

Voorkomen is beter dan genezen. Plaats een vochtmeter in huis om te zien hoe vochtig je woning is. De grootste oorzaak van een muffe geur in je woning is te veel vocht. Is dit het geval, plaats dan een ontvochtiger om het teveel aan vocht te verwijderen. Vocht zorgt niet alleen voor een muffe geur, maar vormt ook een risico voor je gezondheid. Naast het plaatsen van een vochtmeter zie je dat je te veel vocht in je woning hebt als de ramen vaak beslagen zijn en er schimmels op de muren en het plafond staan. Ventileren is de meest effectieve oplossing. Dit helpt ook tegen huisstofmijt, schimmel en tabaksrook. Heb je een mechanisch ventilatiesysteem? Zet dit dan nooit uit en laat het regelmatig onderhouden.

Hoe verwijder je muffe geuren?

Om muffe geuren te verwijderen moet je voldoende ventileren. Zet je ramen elke dag minimaal een uur open. Zorg ervoor dat de filter van je stofzuiger schoon is. Doe je dit niet, dan verspreid je tijdens het stofzuigen een muffe geur in huis. Controleer ook de afvoerputjes in huis. Helpt dit allemaal niet, dan grijp je vaak naar een luchtverfrisser. Reguliere luchtverfrissers maskeren de lucht door een chemische geur. Bovendien werkt het maar even, zodat je blijft sprayen. Gebruik daarom een middel dat geuren volledig neutraliseert. Op die manier zijn muffe geurtjes in huis voorgoed verleden tijd.