De belangrijkste dingen in de badkamer!

Wat moet er eigenlijk allemaal in je badkamer staan om er het fijnste vertrek van je huis van te maken? Een paar praktische voorzieningen natuurlijk, zoals een wastafel en douche – liefst met een beetje leuke vormgeving. Spiegels, radiatoren en leuke tegels verhogen het comfort van je sanitair. En dan zijn er ook nog mooie accessoires te koop waarmee je de ruimte een fantastische extra twist geeft.

Net een nieuw huis gekocht of toe aan een nieuw begin? Hier is een snel checklijstje van badkamerspullen die je niet mag vergeten!

Wastafel

De badkamer kan niet zonder wastafel. Welke vorm wil je daarvoor, rond of vierkant? En wil je een geëmailleerde of hardstenen fontein? Dan zijn er nog kranen in alle vormen en maten en verschillende kleuren metaal. Dit meest praktische element in je badkamer kan dus ook erg mooi worden!

Verwarming

Zorg voor een aangename temperatuur met een radiator. Dat kan een compacte en betaalbare paneelradiator zijn. Designradiatoren met horizontale buizen zijn aantrekkelijk en zijn een perfecte plek om badtextiel op te drogen. En ben je koude voeten in de winter beu? Schaf dan een makkelijk te installeren vloerverwarmingsmat aan.

Spiegels

Spiegels zijn nuttig, maar ook erg mooi. Veel spiegels hebben een interessante vorm die een echte blikvanger van je badkamer maakt. Ook zijn er spiegels met ingebouwde infraroodverwarming en/of LED-lampen in de handel.

Douche

Eén van de belangrijkste onderdelen van je badkamer – en er is heel veel keuze in. Van de ouderwetse en vertrouwde handdouches tot inloopdouches. Kies een douche met douchebak om overstromend water te voorkomen. Bouw je eigen cabine met behulp van douchewanden. Of kies voor maximale luxe met een IR-sunshower of een goddelijke regendouche.

Toilet

Niet alle badkamers hebben een toilet, maar toch zijn bijna alle badkamers in ons land wel van een toilet voorzien. Een mooie Geberit toilet en eventueel een bidet in dezelfde stijl, maken jouw luxe badkamer compleet.

Bad

De ultieme ontspanning in je badkamer krijg je als je er een bad neerzet. Van de klassieke ligbaden tot een trendy vrijstaande badkuip. Of een whirlpoolbad om alle stress uit je lichaam te bubbelen. En als je een echt juweel in je badkamer wilt, dan kies je natuurlijk voor een designbad.

Accessoires

Vergeet ook niet te kijken naar leuke accessoires om je badkamer extra aantrekkingskracht te geven. Van de hele functionele (afvalemmertjes, handgrepen en raamwissers) tot de luxe (chique tegelwerk, sfeerlichten en badkamerradio’s). Met deze toevoegingen verkrijg je de badkamer waar je altijd al van droomde!