Laat je gevel stralen

De gevel van je huis is het eerste wat je ziet. Na een aantal jaren kan je gevel vies en grauw worden. Gevelreiniging laat je niet alleen doen vanwege de uitstraling van je huis, maar ook om je gevel te beschermen en daarmee de rest van je woning. Als je buitengevel is aangetast is de gevel niet langer vochtwerend, waardoor het vocht je binnenmuur intrekt. Door je gevel te reinigen zal je huis van buiten weer stralen en is de binnenkant van je woning beschermd tegen vocht. Wil je je woning binnenkort verkopen? Gevelreiniging zorgt voor een betere uitstraling van je huis en vergroot de kans op verkoop.

gevel reinigen

Werkwijze bij gevelreiniging

Bij het schoonmaken van je gevel wordt het aanwezige vuil verwijderd. Dat kan variëren van klimop en mos tot het verwijderen van graffiti. Ook roet en schimmel komen veel voor. De werkwijze die gekozen wordt bij het reinigen van je gevel is afhankelijk van het materiaal van je gevel en de vervuiling. De gevelspecialist weet precies welke reinigingsmethode het beste werkt bij jouw gevel. Heb je last van hardnekkig vuil dat behoorlijk vast zit? Dan is stoomreiniging vaak de beste oplossing. Het is een milieuvriendelijke en veilige methode waarbij met behulp van een stoomgenerator je gevel wordt schoongemaakt. Hoge druk reiniging wordt veel gebruikt bij het verwijderen van groene aanslag. Lage druk reiniging is een geschikte methode als je gevel van gevoelig materiaal gemaakt is.

Zorg ervoor dat vocht geen kans maakt

Om je gevel te beschermen tegen vocht kan je je gevel laten impregneren. Zo behoud je ook de kwaliteit van je gevel. Er wordt op de buitenmuur een speciaal middel aangebracht zodat vocht geen kans meer maakt. Het impregneermiddel dringt diep door in de stenen zodat het water afgestoten wordt. Je huis is na het impregneren beter beschermd tegen regen, vorst of schimmel. Bovendien heb je minder onderhoud nodig. Door je gevel eerst te laten reinigen en daarna te impregneren sla je twee vliegen in één klap. Je gevel ziet er weer schoon uit en door het impregneren zal dit ook langer zo blijven.