Binnenhuisarchitect kosten

Veel mensen in Nederland hebben moeite om hun huis in te richten. Ze weten bijvoorbeeld niet hoe ze een ruimte goed kunnen benutten of het lukt ze simpelweg niet om het warm en gezellig aan te kleden. Een binnenhuisarchitect is dan misschien wel een goede optie voor jou. Een binnenhuisarchitect helpt je namelijk met alle aspecten van je interieur: kleur, licht, vorm en materiaal. Ook geeft een binnenhuisarchitect advies over bouwkundige constructies, bijvoorbeeld als je wilt aan- of verbouwen. Maar wat kost een binnenhuisarchitect precies? We zetten de kosten van een binnenhuisarchitect voor je op een rij.

Wat kost een binnenhuisarchitect?

Een binnenhuisarchitect huur je al in voor 500 euro. Maar dan zijn de werkzaamheden wel beperkt. Wil je een binnenhuisarchitect die niet alleen een ontwerp maakt, maar ook vergunningen aanvraagt en de bouw begeleid, dan betaal je al snel 7.000 euro voor een binnenhuisarchitect. 

Gemiddelde kosten binnenhuisarchitect
WerkzaamhedenKosten
Advies en schetsen€ 500 tot € 800
Volledig ontwerp€ 1.500 tot € 3.000
Volledig ontwerp en bouwbegeleidingVanaf € 7.000

Tip! Vraag altijd bij meerdere binnenhuisarchitecten offertes op. De prijzen van binnenhuisarchitecten verschillen namelijk enorm. Door goed te vergelijken bespaar je al snel veel geld.  

Binnenhuisarchitect prijs voor advies en schetsen

Wil je alleen een advies over hoe je meer uit je interieur haalt? Dan vallen de kosten van een interieurarchitect op zich wel mee. Eerst brengt een binnenhuisarchitect je woonwensen in kaart. Daarna maakt hij één of meerdere schetsen. Daarmee ga je vervolgens zelf aan de slag met je interieur. De gemiddelde kosten voor een dergelijk advies liggen tussen de 500 en 800 euro.

Kosten binnenhuisarchitect volledig ontwerp

Een uitgebreider advies met plattegronden en 3D-tekeningen is al een stukje duurder. Maar je ziet bij een volledig ontwerp wel precies hoe je huis eruit komt te zien, inclusief meubels. Voor zo’n uitgebreid advies betaal je gemiddeld tussen de 1.500 euro en 3.000 euro. 

Tip! Zorg dat je van te voren al een idee hebt van wat je wilt. Maak bijvoorbeeld zelf een moodboard van kleuren en stoffen die je mooi vindt. Een binnenhuisarchitect vraagt namelijk vaak een uurtarief. Door zelf voorwerk te doen bespaar je al snel twee uur werk.

Prijs binnenhuisarchitect volledig ontwerp en bouwbegeleiding

Wil je je huis ook uitbouwen? Dan krijg je al snel te maken met het meest uitgebreide advies van een binnenhuisarchitect. Naast een volledig ontwerp, neemt de binnenhuisarchitect je bijna alles uit handen. Van de vergunningaanvraag tot en met de begeleiding tijdens de bouw. Deze uitgebreide werkzaamheden hebben natuurlijk wel een prijskaartje. Gemiddeld zo’n 7.000 euro.

Tip! Twijfel je over wat een binnenhuisarchitect precies voor je kan doen? Vraag dan een verkennend gesprek aan. Tijdens dit gesprek worden je wensen in kaart gebracht en ontdek je wat de binnenhuisarchitect voor je kan doen. Een verkennend gesprek is vaak gratis en vrijblijvend. 

Binnenhuisarchitect kosten financieren

Het inschakelen van een binnenhuisarchitect kost je dus al snel een paar duizend euro. Geld dat niet iedereen zomaar heeft of kan missen. Een slimme manier om dan tóch een binnenhuisarchitect in te kunnen schakelen, is door de kosten te financieren met een lening. Je hebt dat twee opties:

  1. Weet je exact wat de binnenhuisarchitect kost? Kies dan voor een persoonlijke lening. Je leent dan in een keer het bedrag dat je nodig hebt en betaalt hiermee de binnenhuisarchitect. Het geleende bedrag betaal je vervolgens in vaste termijnen en tegen een vaste, lage rente terug. Zo weet je vooraf precies hoeveel de lening voor een binnenhuisarchitect je kost.
  2. Weet je nog niet precies hoeveel de binnenhuisarchitect kost? Dan is een doorlopend krediet een slimme optie. Met een doorlopend krediet mag je namelijk tot een afgesproken bedrag onbeperkt geld opnemen en aflossen. Je betaal bij een doorlopend krediet alleen een variabele rente over het opgenomen deel. Ideaal dus als je nog niet weet hoeveel geld je uiteindelijk nodig hebt.

Tip! Geld lenen voor een binnenhuisarchitect? Sluit dan niet zomaar een lening af! Het verschil in rente lening is soms wel 5 procent. Vergelijk daarom eerst het meest complete aanbod leningen online en vind direct de lening met de laagste rente.