BOUWPROJECT? KIES VOOR RE-INTEGRATIE PERSONEEL

Staat er een verbouwing op de planning of ga je een nieuwe keuken kopen? Dan doe je er goed aan om voor een bouwbedrijf te kiezen dat met re-integratie personeel werkt. In dit artikel vertellen we meer over re-integratie personeel en wat de voordelen zijn. Zo zijn re-integratie krachten goedkoper, zijn ze vaak erg gemotiveerd en beschikken ze over veel levenservaring.

Wat zijn re-integratie krachten?

Re-integratie krachten zijn in het verleden arbeidsongeschikt verklaard, maar doen middels re-integratie programma’s van de overheid hun best om weer te gaan werken. Het zijn vaak mensen op oudere leeftijd die al jarenlang in hetzelfde vakgebied werken en dus veel ervaring hebben opgebouwd. Ze hebben er een aantal jaar thuis gezeten, maar zijn doorgaans weer gemotiveerd om aan de bak te gaan. De overheid probeert deze groep mensen weer aan het werk te krijgen en heeft hiervoor subsidies beschikbaar voor gesteld. Het voordeel hiervan is dat jij als opdrachtgever minder geld betaald voor deze arbeidskrachten, maar toch profiteert van gemotiveerde arbeidskrachten die weten waar ze mee bezig zijn.

Wat kun je nog wel?

Bij re-integratie programma’s wordt niet de kracht gesteld ‘wat kun je niet?’, maar wordt de vraag gesteld wat je nog wel kunt. Vaak zie je dat deze mensen nog heel veel kunnen en dat het dus onnodig is om ze helemaal af te schrijven, zoals voorheen wel gedaan werd. Door voor een bouwbedrijf te kiezen dat met re-integratie personeel werkt, betaal je een lager tarief en kies je er dus eigenlijk voor om deze mensen een tweede kans te geven.

Zo moeten mensen die geld ontvangen van hun arbeidsongeschiktheidsverzekering, ook wel AOV genoemd, ook weer proberen om aan het werk te gaan. Alleen de mensen die echt helemaal niets meer kunnen, hoeven van de overheid niet aan het werk.